Reformatorii lui Basescu vor sa vina cu un candidat propriu pentru sefia PD-L

Duminica, 06 Martie 2011, ora 21:38
2579 citiri
Reformatorii lui Basescu vor sa vina cu un candidat propriu pentru sefia PD-L
Foto: Gandul

"Exista varianta ca sa facem o platforma program si sa propunem un candidat propriu, desi inca nu stiu sa dau un nume. Dar vom analiza aceasta posibilitate", a anuntat duminica Monica Macovei, facand referire la grupul de reformatori ai PD-L, din care, alaturi de ea, mai fac parte Cristian Preda si Sever Voinescu.

Intrebata pe cine va sustine la sefia PD-L, in contextul in care la CNC, de sambata, colegii de partid nu au fost de acord sa includa in statut criteriile de integritate pe care le-a propus, Monica Macovei a raspuns ca nu ii va sustine pe niciunul dintre cei care au fost vehiculati ca posibili candidati.

"Nu am decis sa ii sustin pe niciunul dintre cei vehiculati ca posibili candidati, adica Emil Boc, Vasile Blaga sau Sorin Frunzaverde. Niciunul dintre ei nu intra in principiile propuse de mine. Exista varianta sa facem o motiune si sa propunem un candidat propriu. Noi ne vom axa pe competenta si integritate", a declarat europarlamentarul PD-L intr-un interviu acordat Gandul.

Facand referire la "infrangerea" de sambata de la CNC, Monica Macovei a explicat ca "sunt tot felul de batalii pe lumea asta, in care mai pierzi sau mai castigi", iar ceea ce s-a intamplat nu a facut bine nimanui. Insa ea nu va renunta la obiectvul pe care si l-a propus: sa reformeze clasa politica din Romania.

"M-a indurerat ce s-a intamplat, dar nu o sa am atitudinea: nu e nimeni cu mine, nu mai fac nimic. Eu am trecut prin batalii grele si chiar daca stiam ca nu o sa am sustinere, interventia de ieri am facut-o pentru ca un pas pe care stiam pe care trebuie sa il fac. Eu, Cristian Preda si Sever Voinescu vrem sa facem ceva pentru imagine, dar ceva real, pe bune. De aceea trebuie sa facem niste reguli clare, care obliga oamenii la anumite comportamente", a mai precizat democrat liberala.

Monica Macovei considera ca includerea in statutul PD-L al prevederii suspendarii automate a unui membru care are probleme cu Justitia i-ar fi adus un mare atuu, ar fi aratat ca e un partid diferit de PSD si PNL.

"Orice batalie politica pe care o duci trebuie sa o duci cu oameni curati sau nu foarte murdari. Trebuie sa fii un om credibil, nu unul condamnat, care a dat cu jula sau a luat spaga. Ca sa ai credibilitate ca om politic trebuie sa nu ai ceva ce sa te traga in jos indiferent de ce obiectiv ai", a conchis Macovei.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Monica Macovei candidatura PDL, #reformatori propunere candidatura PDL , #PDL
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
Eu, Cristian Preda si Sever Voinescu vrem sa facem ceva pentru imagine, dar ceva real, pe bune
Poza vin_de_sfecla
vin_de_sfecla
rank 3
"Presedintele trece partidul ramane" - Dupa cum s-a vazut la conventia PDL, secretarul organizatoric si apropiatii acestuia sunt cei care controleaza situatia din partid - Noul presedinte al PDL va fi candidatul acestora