Presa straina comenteaza schimbarea Guvernului

Marti, 03 Aprilie 2007, ora 09:57 1704 citiri

Majoritatea articolelor aparute pe tema restructurarii guvernamentale de la Bucuresti noteaza, in afara unui rezumat al mutarilor recente de la Palatul Victoria, disparitia din noua schema a Monicai Macovei.

Publicatia electronica de analiza politica Stratfor.com subliniaza, conform Realitatea TV, in comentariul pe marginea colapsului coalitiei Dreptate si Adevar, ca Uniunea Europeana nu priveste cu ochi buni schimbarile de la Bucuresti, in special din cauza faptului ca Monica Macovei, care "a reformat Romania indeajuns pentru primirea Romaniei ca membru in UE", si-a pierdut portofoliul in urma remanierii. Stratfor.com mai noteaza ca succesorul Monicai Macovei, Tudor Chiuariu, este tanar si nu are experienta in relatiile cu UE.

International Herald Tribune mentioneaza declaratia lui Adrian Cioroianu pe marginea conflictului dintre presedinte si premier asupra portofoliului Externelor, ca "politica externa ar trebui sa fie o chestiune de dezbatere, nu de scandal".

Southeast European Times comenteaza ca problema retragerii trupelor romanesti din Irak, demers promovat de liberali, este una dintre cauzele adancirii rupturii dintre Palatele Victoria si Cotroceni.

Presa belgiana si franceza remarca, in acelasi ton: Tariceanu ii da afara din Guvern pe oamenii presedintelui Basescu, scriu Le Soir si Le Monde.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
www.webhosting4webhosting
rank 1