Partidul Monicai Macovei adera la familia politica a lui David Cameron

Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 14:45 2639 citiri
Foto: Facebook/Monica Luisa Macovei

Partidul M10 a decis sa adere la Alianta Conservatorilor si Reformistilor Europeni (AECR), presedintele formatiunii, Monica Macovei, activand deja in grupul reformist si conservator din Parlamentul European.

"Candidatura a fost sustinuta de Adrian Papahagi, membru in Comitetul de Initiativa Nationala, la summit-ul AECR din Tunis (13 - 14 noiembrie). Precizam ca Monica Macovei, presedintele M10, activeaza deja in grupul reformist si conservator, al treilea ca importanta si primul ca dinamica a cresterii in Parlamentul European", precizeaza sursa citata.

Potrivit comunicatului, AECR cuprinde, printre altele, Partidul Conservator din Marea Britanie (al premierului David Cameron) si Partidul Lege si Dreptate, care a castigat alegerile prezidentiale si parlamentare in Polonia.

Monica Macovei, inca un pas pentru partidul M10 - au fost depuse actele la tribunal

"Ca sa conservi ce e valoros - traditia, limba, credinta, identitatea nationala, un anume stil de viata - este nevoie de reforme. Conservatorii sunt prin definitie reformisti. Ei se opun anchilozarii, etatismului, excesului de taxe si reglementari.

M10 si AECR militeaza impreuna pentru libertate economica, debirocratizare, mai multa democratie si reformarea institutiilor europene, pentru cresterea eficientei si scaderea cheltuielilor. M10 si AECR vor pastrarea traditiilor continentului european", argumenteaza M10 optiunea de a adera la AECR.

Conform comunicatului, Summit-ul din Tunisia a avut menirea de a sustine cultura libertatii, moderatia si reformismul in lumea musulmana, pentru a contracara terorismul islamic.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com