Nu s-a terminat? "USL vrea sa schimbe procurorii inainte sa revina Basescu"

Marti, 21 August 2012, ora 14:10
11941 citiri
Nu s-a terminat? "USL vrea sa schimbe procurorii inainte sa revina Basescu"
Foto: Romania Libera (Arhiva)

Europarlamentatul PDL Monica Macovei considera ca decizia Curtii Constitutionale de a invalida referendumul de demitere a lui Traian Basescu e una buna pentru tara, dar se teme ca USL va schimba procurorul general al Romaniei si procurorul-sef al DNA in timpul scurt ramas pana la revenirea in functie a presedintelui.

"Temerea mea e ca, pe justitie, sa nu se darame ce am construit, adica anchetarea politicienilor din toate partidele", a spus Macovei pentru Ziare.com

Intrebata daca USL poate amana citirea in Parlament a deciziei de revenire a lui Traian Basescu, Macovei a raspuns: "daca amana citirea (in Parlament-n.red) a deciziei Curtii, o pot face. Doamna Pivniceru si-a dat demisia din magistratura, e clar ca se grabesc. Aceasta graba inseamna doar revocarea procurorului general, numirea unui nou sef la DNA si oprirea anchetelor de frauda electorala".

In opinia fostului ministru al Justitiei, numirea Monei Pivniceru, care poate deveni ministru al Justitiei si sa numeasca alti procurori abia miercuri, arata ca asta se pregateste, mai ales ca aceasta si-a dat si demisia din magistratura.

"Exista si o declaratie mai veche a Monei Pivniceru privind schimbarea lui Daniel Morar", a adaugat ea.

Terenul a fost pregatit

Monica Macovei crede ca cei de la USL au facut valva cu declaratiile despre anchetarea fraudelor de la referendum pentru a pregati schimbarea procurorului general.

"Parerea mea e ca au pregatit terenul pentru schimbarea procurorului general, urland televiziuni ca Romania TV si Antena 3 ca "vai, saracii oameni, au fost intrebati daca au fost la referendum". Aceste investigatii pot duce foarte sus.

Daca maine se intruneste plenul, aceste lucruri nu se vor intampla", a completat Macovei.

Mai poate face Parlamentul ceva?

"Parlamentul nu mai poate intoarce decizia, daca incearca alte miselii, trebuie oprit. Constitutia spune ca CCR confirma rezultatul referendumului. In legea referendumului se spune ca decizia se citeste in Parlament", a explicat Macovei.

Sunt obraznici, n-au teama de Bruxelles

Intrebata daca USL nu s-ar teme, cand ar numi procurorii, de reactia Comisiei Europene, al carui presedinte le-a cerut expres sa nu faca acest lucru, Macovei s-a aratat de parere ca guvernantii nu vor tine cont de asta.

"Nu le pasa de Bruxelles, vedeti ce raspunsuri obraznice dau (...)una din cerintele presedintelui Comisiei Europene era sa nu numeasca procurori.

Din dispretul si obraznicia cu care i-au raspuns cancelarului Merkel, presedintelui Comisiei (Jose Manuel Barroso - n.red), comisarului pe Justitie (Viviane Reding - n.red), reprezentantilor SUA, arata ca nu le pasa. Daca le-ar fi pasat, nu ar fi spus ca Barroso e in vacanta si alte asemenea lucruri", a mai declarat europarlamentarul PDL.

E greu sa accepte

Monica Macovei considera ca decizia de revenire a lui Traian Basescu in functia de presedinte e un lucru bun pentru tara, dar greu de acceptat pentru USL.

"E o decizie fireasca, in baza legii, pune capat procedurii de demitere, care a fost neconstitutionala de la inceput si care a fost prelungita prin toate acele adrese mincinoase trimise de Guvern. Intram in starea de legalitate, ne va face bine ca tara, si pe plan intern si pe plan extern. Era anormal sa nu se ia o astfel de decizie.

Pentru USL e greu sa suporte acest rezultat pentru care si-au batut joc de tara", mai considera Macovei.

Basescu revine la Cotroceni

CCR a decis, marti, ca referendumul de demitere a lui Traian Basescu este valid din punct de vedere al organizarii, dar ca nu s-a indeplinit conditia de cvorum.

Astfel, Traian Basescu va reveni in functia de presedinte al Romaniei.

Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
#Macovei schimbare procurori, #Macovei USL procurori, #Macovei procurori revenire Basescu , #PDL