Monica Macovei si-a lansat partidul - ce rol vrea sa joace: Avem in fata un tsunami de coruptie

Duminica, 01 Martie 2015, ora 19:02 4403 citiri
Foto: Mzece

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, duminica, la evenimentul de lansare a noului partid - M10 -, adica M la puterea 10, ca in acest moment ne aflam in fata "unui tsunami de coruptie", care trebuie distrus, astfel incat "banii furati" sa se intoarca la cetateni. Ea a adaugat ca isi doreste o tara puternica, o tara care sa conteze.

"Noi (...) avem in fata un val. O clasa politica de hoti, de minciuna, avem in fata un tsunami de coruptie, de hotie din banii nostri. Noi ne luptam cu valul, noi nu suntem pe val, noi suntem in fata valului (...) pe care vrem sa-l distrugem, tot pentru tine, ca banii furati sa se intoarca la tine", a declarat Macovei, in discursul sau.

Ea a spus ca noul partid este singurul care merge pe "calea cea dreapta" si a sustinut ca aceasta formatiune nu are nimic de a a face cu actuala clasa politica.

"Astazi se naste partidul M la puterea 10. De 'n' ori, nu numai de 10 ori, de 'n' ori cuvantul 'merit', cuvantul 'modernizare', cuvantul 'munca', cuvantul 'moralitate', pentru ca nu se poate face politica fara moralitate.

Asta inseamna, de fapt, 'M': inseamna modernizarea Romaniei, bunastarea Romaniei si a romanilor prin modernizare, inseamna merit, inseamna fiecare la locul lui pe meritul lui, inseamna munca, inseamna ca tu iti administrezi banii castigati cinstit, si nu statul, inseamna mediu, pentru ca omul nu este calaul naturii, ci este protectorul naturii, si inseamna multe alte lucruri minunate, care, iata, incep cu 'm', de la 'minune'", a aratat Monica Macovei.

Monica Macovei isi lanseaza partidul

Europarlamentarul a adaugat ca partidul M10 se pronunta pentru prosperitate, modernizare, stat minimal. Potrivit Monicai Macovei, stat minimal inseamna birocratie redusa, guvern si parlament reduse si o interventie cat mai mica in economie.

"Stat minim, numai ce avem nevoie - aparare, ordine publica, siguranta cetateanului, justitie, politica externa. Foarte multe ministere trebuie sa dispara, foarte mult din aparatul bugetar trebuie sa dispara. (...) Trebuie sa ramanem numai cu acele functii esentiale ale statului. In rest, libertate. (...)

Vreau o tara mare, o tara puternica, puternica economic, puternica pe plan international, o tara puternica energetic, o tara relevanta, o tara care sa conteze (...) de care sa se tina seama. Cand spui Romania, sa stai cu capul sus", a declarat Macovei.

Monica Macovei si-a lansat duminica partidul M10.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
S
Stan
rank 5
Nu te-o interesa pe tine merinov, iar tu chiar ca nu interesezi!