Monica Macovei: Remanierea nu trebuie asociata cu evaluarea din PDL

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 20:08555 citiri
Monica Macovei: Remanierea nu trebuie asociata cu evaluarea din PDL
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL Monica Macovei spune ca evaluarea democrat-liberalilor care ocupa functii publice de secretari de stat sau sefi de agentii guvernamentale s-a incheiat, iar premierul Emil Boc urmeaza sa ia in perioada urmatoare deciziile pe care le crede de cuviinta.

"In iunie 2011, la propunerea mea, Biroul Permanent National a decis sa formeze o comisie de evaluare a persoanelor care ocupa functii publice - secretari de stat si sefi de agentii guvernamentale - propuse si sustinute de PDL.(...)

Comisia a audiat circa 60 de persoane. Eu am participat la o parte din aceste audieri in functie de celelalte obligatii profesionale din Parlamentul European. In urmatoarea perioada, comisia, condusa de Gheorghe Flutur, va face propuneri premierului Emil Boc, care m-a sustinut de la bun inceput in demersul meu de evaluare a celor numiti in functii publice", precizeaza Monica Macovei intr-o declaratie de presa, postata pe blog.

Europarlamentarul PDL atentioneaza asupra faptului ca respectiva comisie nu a evaluat activitatea ministrilor, "astfel incat orice incercare de a asocia ideea de remaniere guvernamentala - asa cum apare in media - si rezultatele acestui demers intern din PDL este gresita".

"Sustin din 2005 incoace ca este nevoie de reforma clasei politice. Procedand astfel, PDL va fi cu mult deasupra celorlalte formatiuni politice care raman anchilozate intr-o formula paguboasa de organizare si promovare a membrilor de partid. Probabil ca unora li se pare ca ritmul este prea lent, ca nu apar rezultate rapide. Si eu as vrea sa mearga mai repede", mai spune Monica Macovei, respingand totodata speculatiile aparute in presa ca urmare a declaratiilor facute saptamana aceasta la B1TV, cand a spus ca are o limita de timp pana la care e dispusa sa stea in PDL, limita impusa competenta celor pe care PDL ii promoveaza in functii.

C.B.