Monica Macovei: Pe Daniel Morar nu mi l-a recomandat presedintele (Video)

Duminica, 16 Martie 2014, ora 15:09 3055 citiri
Foto: ProTV

Monica Macovei neaga informatia lansata public de presedintele Traian Basescu, potrivit careia el i l-ar fi propus pe Daniel Morar la sefia DNA, in 2005.

Dezmintirea a fost data in cadrul unui interviu acordat recent intr-o emisiune la radio Pro FM+Lider FM Galati.

"Cum am mai spus de multe ori si cum a povestit si Morar in cartile de interviuri, in care a fost intrebat cum a ajuns procuror sef la DNA: pe Daniel Morar nu mi l-a recomandat presedintele. A fost o procedura de selectie si a fost o procedura corecta. Ca atare, a intrat in aceasta procedura, repet, nerecomandat de presedinte", a declarat Monica Macovei, care posteaza pe blog un fragment din interviul acordat.

Reactia vine dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat ca el a fost cel care i-a cerut fostului ministru al Justitiei sa-l numeasca procuror sef al DNA pe cel care il anchetase pe un parlamentar al Puterii, mai exact de la PDL.

"Eu spun, cred ca istoria nu trebuie rescrisa in functie de interese electorale de moment sau de nervii dintr-un anumit moment", a declarat Monica Macovei, subliniind ca Daniel Morar era procuror la Cluj si a ajuns in postul de conducere prin proceduri aplicate si in alte cazuri.

"Daca presedintele vrea sa induca in opinia publica ideea ca au fost, nu stiu, proceduri fantomatice sau ca l-a scos din joben pe Morar si ca n-a crezut in acele proceduri, este treaba lui. Eu spun ca au fost proceduri corecte si reale si care s-au respectat", a subliniat Monica Macovei, reamintind ca declaratii similare a facut si Daniel Morar intr-un interviu acordat anterior.

In ciuda acestei divergente, europarlamentarul PDL afirma ca, in ceea ce o priveste, este inca un camarad al presedintelui Basescu.

"Asa cum am mai spus, am luptat impreuna pe un drum lung si greu pentru binele Romaniei. Si eu nu consider ca trebuie sa-mi las partenerii sau sa spun ceva rau despre ei, dupa ce am facut acest lucru. Este o chestie de fair-play. (...) In ceea ce ma priveste, da. Pentru ca presedintele, am simtit, am vazut, am trait pe pielea mea, din 2005 incoace, cum a vrut intr-adevar lupta cu coruptia politica si tot ce-a patimit din cauza asta", a mai declarat Monica Macovei, adaugand ca presedintele "a tinut spatele" DNA in toti acesti ani.

C.B.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Nu da bine la imaginea sa din PE si-l face pe Basescu mare mincinos.
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Traiasca doamna Mojica, sa dea orice explicatzii,