Monica Macovei isi ataca din nou colegii: Emil Boc este primul vinovat

Luni, 07 Iunie 2010, ora 19:18 4055 citiri

Europarlamentarul PD-L, Monica Macovei, a declarat luni ca este de acord afirmatia presedintelui Traian Basescu, potrivit caruia premierul Emil Boc ar fi fost sabotat de colegii din Guvern. Macovei spune insa ca si primul ministru este vinovat.

Europarlamentarul PD-L, Monica Macovei, a declarat la realitatea.net ca in primul rand vina ii apartine premierului.

"E foarte probabil sa fi fost asa si eu cred asta ca sunt ministri care nu si-au restructurat ministerele, aparatele, au pus si clientela politica in posturi. Pe langa acest lucru trebuie sa vorbim si despre premier, ar fi trebuit sa dea afara, pe linie de partid si in primul rand pe linie de Guvern. Cred ca discutam de cand s-a instalat Guvernul. Este si o carenta a lui. De la inceputul lui 2008. Ar fi trebuit de atunci sa reduca aparatul bugetar. Au continuat asa, dimpotriva", a spus europarlamentarul PD-L.

Cat despre conflictele pe care le-a avut in PD-L pe tema criteriilor de integritate, Monica Macovei spune ca a avut discutii cu domnul Falca, dar si cu Vasile Blaga.

"Asta e realitatea. Toti din toate partidele fura. Situatia este foarte grava si e bine sa discutam cu oamenii.Eu sunt un om corect care a asumat niste raspunderi. Credeti ca e o diferenta daca le spun eu puneti pretul corect, nu de cinci ori...? Un buget national exista intotdeauna... el intotdeauna este la mana cuiva, mereu se poate fura din el", a mai spus europarlamentarul PD-L.

Ca si solutii Monica Macovei propune "sa se revizuiasca contractele si sa se puna pretul de piata".

In plus, comentand situatia ministrului de Interne, Vasile Blaga, cel al carui ginere ar fi castigat un contract cu statul, Macovei a declarat ca ea nu crede ca acesta nu stia despre aceasta afacere si ca Blaga ar fi trebuit sa plece din Guvern.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com