Monica Macovei: In multe feluri, eu seman cu Nelson Mandela

Luni, 18 August 2014, ora 07:55
4466 citiri
Monica Macovei: In multe feluri, eu seman cu Nelson Mandela
Foto: Facebook Monica Macovei

Europarlamentarul PDL Monica Macovei, care si-a anuntat candidatura ca independent la prezidentiale, sustine ca modelul ei politic este Nelson Mandela.

"M-am gandit ca, in multe feluri, eu seman cu Nelson Mandela, care nu si-a sacrificat principiile niciodata, care si-a scos poporul dintr-o stare dezastruoasa, pentru care nimic nu a fost imposibil si care a facut foarte multi ani de inchisoare, s-a sacrificat, si-a sacrificat interesele personale pentru tara. Si ma identific cu toate aceste lucruri", a spus Monica Macovei, la Digi 24.

Monica Macovei candideaza la Presedintia Romaniei

Fost ministru al Justitiei in guvernul Aliantei Dreptate si Adevar din 2005-2007, compus din PNL si PDL, Monica Macovei a mai spus ca isi doreste ca "toti hotii si coruptii care fura din banul public sa mearga la inchisoare".

Nelson Mandela a murit in 2013, la varsta de 95 de ani. Dupa 27 de ani de inchisoare, Mandela a unit in jurul sau societatea Africii de Sud, intr-un moment in care populatia de culoare ar fi putut lua drumul razbunarii pentru suferintele din epoca de apartheid.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a anuntat, in urma cu doua saptamani, ca va candida la Presedintia Romaniei, afirmand ca este o provocare pe care si-o asuma cu hotarare.

"De curand, mii si mii dintre voi m-ati chemat sa intru in cursa pentru Cotroceni. Raspund acum si candidez. Nu a fost o alegere usoara, dar este o provocare pe care mi-o asum cu hotarare si credinta", a declarat Macovei intr-un mesaj video pe site-ul macoveipresedinte.ro.

Ea si-a motivat decizia afirmand ca "trebuie sa dorim mai mult si sa stim ca putem mai mult ca tara".

Macovei nu demisioneaza din PDL: Eu unesc dreapta, sunt singura care il poate bate pe Ponta!

Monica Macovei a declarat ca nu va demisiona din PDL, chiar daca si-a anuntat intentia de a candida ca independent la alegerile prezidentiale din aceasta toamna.

"Nu imi voi da demisia din PDL si nu intentionez sa mi-o dau, pentru ca am facut lucruri bune alaturi de PDL. Deci nu ma exclud deloc din partid, o sa vedem cum evolueaza lucrurile", a declarat Macovei in cadrul unei conferinte de presa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Macovei Monica Nelson Mandela model politic, #Macovei Mandela model sacrificiu, #Macovei Mandela asemanare model , #PDL