Monica Macovei il acuza pe Martin Schulz ca a blocat anchetarea lui Ovidiu Silaghi

Joi, 22 Mai 2014, ora 15:13
3173 citiri
Monica Macovei il acuza pe Martin Schulz ca a blocat anchetarea lui Ovidiu Silaghi

Monica Macovei, candidat la alegerile europarlamentare din partea PDL, ii cere presedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, candidatul socialistilor la sefia Comisiei Europene, sa explice public de ce nu a permis ridicarea imunitatii lui Ovidiu Silaghi, ceruta de procurorii DNA.

"Astazi, in prima zi destinata alegerilor pentru Parlamentul European, va solicit sa clarificati pentru opinia publica europeana daca din pozitia de presedinte al Parlamentului European ati informat Plenul despre cererea de ridicare a imunitatii domnului europarlamentar Ovidiu Silaghi si daca ati trimis aceasta cerere Comisiei de Afaceri Juridice pentru a-si prezenta opinia privind ridicarea imunitatii europarlamentarului Ovidiu Silaghi, astfel incat anchetarea acestuia in Romania pentru fapte de coruptie sa poata avea loc", se arata intr-o scrisoare deschisa publicata pe blog de Monica Macovei.

Fostul ministru al Justitiei reaminteste ca DNA a solicitat inca din data de 11 decembrie 2013 ridicarea imunitatii europarlamentarului Ovidiu Silaghi din Romania pentru infractiunea de trafic de influenta in forma continuata, iar pe 13 decembrie 2013, Parchetul de pe langa ICCJ din Romania a adresat Parlamentului European solicitarea oficiala.

"Cetatenii europeni au dreptul sa afle chiar de la dumneavoastra daca, din decembrie 2013, de cand v-a fost transmisa cererea de ridicare a imunitatii europarlamentarului Ovidiu Silaghi, ati informat plenul Parlamentului cu privire la primirea cererii procurorilor din Romania si daca ati trimis aceasta cerere Comisiei de Afaceri Juridice, potrivit obligatiilor pe care le aveti ca presedinte al Parlamentului European.

Cert este ca pana in acest moment imunitatea europarlamentarului Ovidiu Silaghi nu a fost ridicata, iar ancheta penala a acestuia pentru fapte de coruptie este blocata de 5 luni de zile. Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie din Romania nu a primit niciun raspuns la cererea pe care v-a transmis-o pe 13 decembrie 2013", acuza Monica Macovei.

In plus, europarlamentarul PDL reaminteste si faptul ca Martin Schulz este acuzat si ca a blocat Raportul de descarcare de gestiune a Parlamentului European pentru anul 2012, in care era criticat pentru faptul ca nu a transmis mai bine de 2 luni "un raport al Comitetului de supraveghere a OLAF adresat Comisiei pentru control bugetar din cadrul Parlamentului" si pentru "intarzierea de trei luni cu care administratia Parlamentului a transmis o citatie din partea unei instante belgiene celor trei deputati vizati".

Scandal in PE: Martin Schulz, acuzat ca a comis abuzuri, iar Catalin Ivan, ca s-a facut "pres" in fata lui

"Cetatenii Uniunii Europene au dreptul sa fie corect informati despre activitatea dumneavoastra ca presedinte al Parlamentului European, mai ales acum cand aspirati la functia de presedinte al Comisiei Europene, incepand din toamna acestui an. In acest context, clarificarea cu maxima urgenta de catre dumneavoastra a acestei situatii este imperios necesara", afirma Monica Macovei.

In luna august 2013, DNA a cerut Camerei Deputatilor avizul pentru ca Ovidiu Silaghi sa poata fi urmarit penal pentru trafic de influenta, faptele de care este acuzat avand loc in perioada mai - decembrie 2012, cand acesta a fost ministru al Transporturilor.

In data de 3 septembrie, Silaghi a demisionat din Parlamentul Romaniei, iar din 5 septembrie acesta a fost trimis de PNL in Parlamentul European, pe un loc ramas vacant.

Presedintele Traian Basescu a transmis, in 8 septembrie, ministrului Justitiei cererea de urmarie penala pentru Ovidiu Silaghi, iar ulterior DNA a decis inceperea urmariririi penale.

Presedintele PNL Crin Antonescu a refuzat sa il mentina pe Ovidiu Silaghi pe lista candidatilor la alegerile europarlamentare din 25 mai, iar acesta a demisionat din partid si s-a inscris in PSD, candidand duminica pentru un loc de deputat in colegiul 2 din Satu Mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Macovei Schulz blocat ancheta Silaghi, #Macovei Martin Schulz, #Ovidiu Silaghi DNA imunitate , #europarlamentar