Monica Macovei ii cere lui Ioan Oltean demisia din functia de vicepresedinte al PDL

Duminica, 15 Septembrie 2013, ora 16:01
3065 citiri
Monica Macovei ii cere lui Ioan Oltean demisia din functia de vicepresedinte al PDL

Europarlamentarul PDL Monica Macovei ii solicita lui Ioan Oltean, vicepresedintele PDL, sa demisioneze din aceasta functie, spunand ca acesta "ia decizii pentru si in numele partidului". DNA a anuntat joi inceperea urmaririi penale impotriva lui Ioan Oltean.

"Functia de conducere pe care o ocupa Ioan Oltean il obliga sa puna interesele si imaginea partidului pe primul loc", spune Monica Macovei pe blog.

Aceasta sustine ca USL este singura formatiune politica fara "niciun criteriu etic sau moral" care isi mentine in functiile de conducere persoanele anchetate penal. In acelasi timp, "PDL are criterii etice si respecta justitia", adauga Monica Macovei.

Europarlamentarul PDL aduce in discutie comunicatul DNA care anunta inceperea urmaririi penale impotriva lui Ioan Oltean.

In comunicatul DNA se mentioneaza ca procurorii au inceput urmarirea penala impotriva acestuia din cauza ca Ioan Oltean si-a folosit "influenta sau autoritatea functiei de vicepresedinte / secretar general al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata si infractiunea de favorizarea infractorului".

Macovei mentioneaza ca, potrivit Codului etic al partidului, in cazul lui Ioan Oltean pot fi aplicabile situatiile prevazute de art. 3 alin 4.3 ("indicii temeinice privind comiterea unor fapte penale, in special fapte de coruptie, frauda, crima organizata sau alte fapte grave de natura penala, care prejudiciaza grav credibilitatea persoanei in cauza si, implicit, obiectivele asumate de partid") si alin. 4.12 ("folosirea calitatilor oficiale de catre membrii de partid aflati in functii publice sau de conducere in cadrul partidului pentru obtinerea de avantaje, de orice natura, pentru ei sau pentru altii").

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, joi, ca a inceput urmarirea penala fata de Ioan Oltean, presedinte al organizatiei judetene Bistrita-Nasaud a PDL, vicepresedinte si fost secretar general al partidului, pentru folosirea influentei sau autoritatii functiei, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata si pentru favorizarea infractorului.

DNA: Oltean si-a exercitat influenta in scopul obtinerii de bani

Din rezolutia de incepere a urmaririi penale a rezultat faptul ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in perioada 2010 - 2011, in calitate de presedinte al organizatiei judetene Bistrita - Nasaud a unui partid, de vicepresedinte (2001 - 2011), respectiv secretar general al aceluiasi partid (mai 2011 - iunie 2012), Ioan Oltean si-a exercitat influenta asupra vicepresedintelui Consiliului Judetean (CJ) Bistrita Nasaud, precum si asupra unor inalti demnitari din Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltarii Regionale si a Turismului si Ministerul Economiei, precizeaza procurorii DNA.

Oltean si-ar fi exercitat influenta in vederea adjudecarii licitatiilor catre anumite firme sau pentru alocarea de fonduri publice pe anumite proiecte derulate de administratiile locale conduse de primari din cadrul partidului din care acesta face parte.

D.G.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Monica Macovei Ioan Oltean, #Macovei demisie Ioan Oltean, #Ioan Oltean urmarit DNA, #DNA acuzatii Ioan Oltean , #PDL