Monica Macovei, despre Elena Udrea: Un lucru rau pentru Romania si pentru Basescu

Sambata, 07 Februarie 2015, ora 17:59
9998 citiri
Monica Macovei, despre Elena Udrea: Un lucru rau pentru Romania si pentru Basescu
Foto: Monica Macovei/Arhiva Facebook

Fostul lider PDL Monica Macovei a comentat, sambata, problemele pe care fosta colega de partid, Elena Udrea, le are in acest moment in justitie, pe numele sau existand in acest moment trei cereri de arestare.

Macovei a mentionat ca nu a avut niciodata o relatie de prietenie cu Udrea si ca deputatul PMP nu avea ce sa caute in "cercurile puterii".

"Cu Elena Udrea nu am avut relatii, aproape deloc. Nu avea ce sa caute in cercurile puterii si cu tristete spun ca a fost un lucru rau pentru Romania si pentru presedintele Traian Basescu ca Elena Udrea a ajuns in cercurile puterii unde a stat mult, a avut multi bani pe mana, a condus multe... In cercurile puterii trebuie sa intre cei competenti, integri, cei care fac treaba si pe care te poti baza", a spus Macovei, la Realitatea Tv.

Cat despre actualul sef interimar al SRI Florian Coldea, pe care Elena Udrea l-a denuntat la DNA si la adresa caruia a facut numeroase acuzatii grave in ultima perioada, Macovei spune ca l-a cunoscut pe vremea cand ea era ministru al Justitiei si ca il cunoaste ca un "om competent, profesionist".

"Cu dl. Coldea am lucrat in 2005 sau 2006 dupa ce a fugit Omar Hayssam - avea restrictie de a parasi tara si cu toate acestea a fugit din tara. Si atunci ne-am adunat mai multi la masa ca sa schimbam legile si sa facem legi pentru a se evita astfel de situatii. Cam asta a fost relatia, era un om competent, profesionist", a povestit Macovei.

Fostul candidat la prezidentiale a cerut si ca actualul sef al statului, Klaus Iohannis, sa ia o pozitie fata de declaratiile pe care Udrea le-a facut la adresa unor oameni cu functii importante in serviciile romanesti.

"Actualul presedinte trebuie sa aiba o pozitie fata de servicii, pentru ca ele tin de siguranta nationala. A nu lua nicio pozitie nu e bine, ai nevoie de un presedinte activ, energic si care sa stie si sa spuna ceea ce crede.

Fostul presedinte Traian Basescu, care tace, mi-e greu sa fac un comentariu... Am inteles ca Udrea ar fi declarat ca s-ar fi consultat cu Basescu cand a facut aceste acuze, poate ca da, poate ca presedintele vrea sa distruga institutiile, nu cred asta insa...", a conchis Macovei.

Filmul problemelor Elenei Udrea cu justitia si cum a stabilit un record in Parlament

Elena Udrea a fost pusa sub urmarire penala pe 29 ianuarie pentru spalare de bani si fals in declaratii de avere, in dosarul Microsoft. La acea data in cazul ei s-a dispus si plasarea sub control judiciar, ea neavand voie sa paraseasca Bucurestiul.

Udrea, tot mai aproape de arest: DNA, noua solicitare, de aceasta data in dosarul Microsoft

O zi mai tarziu, Udrea anunta intr-un interviu Hotnews.ro ca a depus la DNA un denunt penal pe numele sefului interimar al SRI, Florian Coldea, facand numeroase acuzatii la adresa lui si declarand ca intre el si sefa DNA Laura Codruta Kovesi este o legatura foarte stransa.

Pe 2 februarie, DNA a cerut Parlamentului aviz pentru inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea, in dosarul organizarii Galei Bute in anul 2011, cand aceasta ocupa si functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Pe 4 februarie, dupa ce ea a cerut in comisia juridica a Camerei sa i se ridice imunitatea pentru a-si demonstra nevinovatia in instanta, deputatii juristi au avizat urmarirea penala a Elenei Udrea, fara dezbateri.

Cateva ore mai tarziu, DNA cerea aviz pentru arestarea Elenei Udrea, in 3 cauze. Unul in cazul dosarului Gala Bute, unul in cazul derularii contractului e-Romania, unde este acuzata de trafic de influenta si al treilea aviz de arestare pentru ca, prin declaratiile facute, a incalcat termenii controlului judiciar.

Deputatii din comisia juridica au decis sa se reuneasca "in regim de urgenta", duminica, la ora 16:30, pentru a discuta solicitarile DNA iar luni parlamentarii vor da votul pentru ridicarea imunitatii Elenei Udrea. Este pentru prima oara cand, pe numele aceluiasi coleg, parlamentarii au de discutat atatea cereri de la procurori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
#Monica Macovei Elena Udrea arest, #Macovei Udrea Basescu Coldea , #Elena Udrea