Monica Macovei: Copiii nu trebuie sa fie amenintati si speriati ca vor arde in focurile Iadului

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 23:18 4762 citiri
Foto: Facebook

Monica Macovei isi declara credinta in Dumnezeu dar considera ca modalitatea in care religia este predata in scoli reprezinta o problema. Din punctul ei de vedere, felul in care se preda religia este unul dogmatic, iar copiii ar trebui invatati de fapt care sunt valorile crestine morale.

Macovei a explicat ca discutia pe tema religiei a pornit de la ideea ca saptamanal, din fondul de rezerva se dau bani pentru biserici.

"Eu sunt de acord cu asta daca este nevoie sa restauram ceva. Nevoie este cuvantul care echivaleaza cu actiunea de a lua bani din bugetul de stat", a afirmat Monica Macovei pentru B1 TV.

Referitor la declaratiile sale controversate potrivit carora religia nu ar mai trebui predata in scoli, Macovei a explicat ca, din punctul ei de vedere, ar trebui ca elevii sa invete istoria religiilor si a umanitatii si de asemenea sa le fie predate valorile crestine.

"Felul in care este astazi predata religia este una de dogme. De genul daca nu faci asta, vei fi pedepsit. Eu vreau sa se predea valorile crestine care sunt morale. De exemplu, sa invatam copiii sa nu fure", a adaugat Monica Macovei.

Candidatul independent si-a declarat credinta in Dumnezeu, insa a subliniat ideea ca este importanta maniera in care religia este predata elevilor.

Monica Macovei - Religia nu are ce cauta in scoli. Daca aveti bani pentru biserica, aveti si pentru cultura

"Eu cred in Dumnezeu dar modul in care se preda religie nu este ok. Eu spun ca la scoala trebuie sa vezi cine preda, ce preda si repet, valori. Trebuie sa dam copiilor valori precum: sa nu fure, sa nu minta, nu sa fie amenintati si speriati ca vor arde in focurile Iadului", a mai spus ea.

De asemenea, Macovei a adaugat ca nu si-a dorit ca aceasta sa devina o tema de companie, insa nu se teme daca se va intampla asta.

Monica Macovei a declarat vineri, in cadrul unei intalniri cu mai multi oameni de cultura din Timisoara, ca accentul ar trebui sa se pune pe cultura pentru ca elevii sa-si poata alege singuri religia.

"Religia nu are ce cauta in scoli, ci istoria religiilor ar trebui introdusa. Lasa copilul sa-si aleaga singur religia si da-i istoria religiilor, care reprezinta de fapt istoria umanitatii, e multa cultura generala acolo", a spus atunci europarlamentarul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com