Miron Cozma ramane in inchisoare

Miercuri, 09 Mai 2007, ora 20:38 2715 citiri

Tribunalul Bucuresti a respins, miercuri, contestatia in anulare prin care Miron Cozma cerea rejudecarea recursului privind eliberarea sa conditionata. Liderul minerilor a declarat in fata judecatorilor ca eliberarea sa conditionata a fost respinsa din cauza "interventiei grosolane" a fostului ministru al Justitei, Monica Macovei.

Pe 9 ianuarie, Judecatoria sectorului 5 Bucuresti admisese propunerea comisiei speciale a Penitenciarului Rahova de eliberare conditionata a fostului lider al minerilor din Valea Jiului, considerand ca Miron Cozma, care a executat peste 3.300 de zile de inchisoare, a dat dovada de indreptare a comportamentului sau antisocial si de aceea a decis, in 9 ianuarie, sa-l elibereze conditionat.

Dupa pronuntarea Judecatoriei Sectorului 5 - in conditiile in care solutia nu era definitiva - fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, declara ca a avut "un mare sentiment de jena" cand a citit motivarea Comisiei inchisorii privind participarea detinutului Miron Cozma la activitatile religioase si sportive.

Decizia Judecatoriei sectorului 5 a fost atacata cu recurs, atat de Parchet, cat si de Asociatia Victimelor Mineriadelor din Romania (AVMR), organizatie care nu a fost admisa ca parte in proces. in 20 februarie, instanta Tribunalului Bucuresti admitea recursul Parchetului Judecatoriei sectorului 5 Bucuresti, respingand cererea de eliberare conditionata a lui Cozma.

Miron Cozma, alaturi de locotenent colonelul (r) Silviu Popescu, a fost condamnat de instanta suprema, in 15 februarie 1999, la 18 ani de detentie pentru instigare la subminarea puterii de stat, in legatura cu mineriada din 1991, soldata cu caderea Guvernului Roman.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News