Macovei vrea reluarea procesului pe care Sova l-ar fi castigat cu acte fale

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 18:20
2330 citiri
Macovei vrea reluarea procesului pe care Sova l-ar fi castigat cu acte fale
Foto: Arhiva Ziare.com

Europarlamentarul Monica Macovei anunta ca va cere revizuirea procesului de calomnie pe care senatorul Dan Sova i l-a intentat in 2009 si pe care l-a si castigat, dupa ce joi au aparut informatii de la DNA care arata ca acesta din urma a folosit un document falsificat in procesul respectiv.

"Informatiile aparute in presa despre falsificarea actelor pe care Sova le-a depus in instanta in procesul cu mine arata micimea morala a acestui personaj politic, un 'jurist', care mai este si senator, dispus sa incalce legea si sa minta judecatorii.

(...) Voi informa CEDO, unde am depus o plangere dupa ce am pierdut procesul pe care mi l-a intentat Dan Sova, despre faptul ca a depus acte false in instanta. Voi cere in Romania, imediat ce apare o decizie a judecatorilor in dosarul Ponta&Sova, deschiderea unui proces de revizuire, pe baza acestor noi informatii si a actelor depuse de Sova, despre care procurorii sustin ca au fost falsificate", a precizat Monica Macovei intr-un comunicat.

Dan Sova a folosit un proces verbal falsificat intr-un proces de calomnie cu Monica Macovei - rechizitoriu

Conform rechizitoriului prin care Dan Sova si Victor Ponta au fost trimisi in judecata de DNA, in perioada aprilie 2010 - 2011, in conditiile in care in mass-media au aparut o serie de articole cu privire la contractele de asistenta juridica semnate cu complexurile energetice Rovinari si Turceni, Sova a conceput si semnat 11 inscrisuri denumite procese-verbale ale Adunarii Generale a Asociatilor SCA "Sova si Asociatii", inscrisuri antedatate si care prezinta in cuprinsul lor o stare de fapt inexistenta.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres ca dosarul respectiv este cel in care Dan Sova a actionat-o in judecata pe Monica Macovei, informatie confirmata si de datele postate pe portalul acestei instante.

In acest dosar, Tribunalul Bucuresti a respins in octombrie 2010 actiunea lui Dan Sova, insa, la judecarea apelului, Curtea de Apel Bucuresti a obligat-o pe Monica Macovei sa-i plateasca 10.000 de lei daune lui Sova, decizia fiind mentinuta in anul 2013 de Curtea Suprema.

Macovei l-a acuzat in mai multe randuri pe Dan Sova ca a primit, prin casa sa de avocatura, contracte de asistenta juridica de la companii de stat din judetul Gorj, cu sprijinul lui Victor Ponta.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Macovei proces Sova, #Macovei revizuire proces Sova , #europarlamentar