Macovei: Voi face tot ce imi sta in putinta sa nu se ridice MCV. Ponta se face de ras

Luni, 04 Mai 2015, ora 09:53
5391 citiri
Macovei: Voi face tot ce imi sta in putinta sa nu se ridice MCV. Ponta se face de ras
Foto: Facebook / Monica Macovei

Europarlamentarul Monica Macovei spune ca va face tot posibilul pentru ca Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) sa nu fie ridicat pana cand schimbarile in bine nu vor fi ireversibile si este de parere ca testul cel mai important pentru Klaus Iohannis va fi legat de numirile la sefia parchetelor si la Inalta Curte.

"Voi face tot ce imi sta in putinta sa nu se ridice MCV. Acest mecanism ii ajuta pe politicieni - multi, putini, cati sunt -, pe judecatori si pe procurori sa continue reforma justitiei pana la capat, in asa fel incat toti sa avem incredere in ceea ce se intampla in acest sistem, dar mai ales sa se continue lupta anticoruptie, antievaziune, antifrauda", a declarat Monica Macovei intr-un interviu acordat pentru Romania Libera.

Ponta pledeaza pentru iesirea de sub MCV: O fi atins obiective importante, dar e depasit

Eurodeputata considera ca "e foarte graitor" faptul ca in timp ce premierul Victor Ponta facea lobby la Strasbourg pentru ridicarea MCV, in Parlamentul de la Bucuresti se dezbatea "eliminarea prin lege a arestului preventiv pentru anumite infractiuni, inclusiv cele de coruptie".

"Sa nu uitam ca tot timpul parlamentarii din Romania au incercat prin diverse mijloace sa opreasca anchetele, de exemplu, chiar zilele trecute a fost un nou caz de neridicare a imunitatii. Acest lucru inseamna absenta vointei politice in combaterea coruptiei si dorinta politicienilor de a-si proteja colegii de partid.

Faptele de acest fel nu raman necunoscute comisarilor europeni si statelor UE. Ponta se face de ras cerand ridicarea MCV in timp in ce in tara se respinge ridicarea imunitatii unui parlamentar sau se discuta posibilitatea eliminarii arestarii preventive. Nu cred ca se va tine seama de acest lobby, in plus este in interesul romanilor ca acest Mecanism sa continue, fiindca nu toata justitia functioneaza, fiindca mai avem procurori si judecatori corupti sau neprofesionisti: functioneaza cateva filiale DNA, functioneaza si cateva parchete si instante, dar nu toata justitia in toata tara. Schimbarea in bine din justitie trebuie sa continue pana cand devine ireversibila, indiferent cine va veni la putere", a explicat Monica Macovei.

Capii justitiei din Romania au dat raportul la Bruxelles: Pro si contra MCV

Avem sau nu nevoie de MCV? Laura Stefan: Sa nu asteptam ca procurorii sa ne rezolve toate problemele

In context, Monica Macovei a vorbit si despre atributiile presedintelui Klaus Iohannis, reamintind ca "vor fi numiri de facut la conducerile parchetelor sau la Inalta Curte si e foarte important sa vedem cine vor fi persoanele care vor ocupa functiile respective".

"Va fi, probabil, testul cel mai important pe care il va da Klaus Iohannis", a subliniat Monica Macovei.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Macovei ridicare MCV, #Macovei MCV , #Klaus Iohannis