Macovei: UE ar putea taia fondurile pentru agricultura

Joi, 26 Iulie 2012, ora 19:34 3721 citiri
Foto: Arhiva

Uniunea Europeana ar putea taia fondurile acordate Romaniei pentru mai multe domenii, inclusiv pentru agricultura, "daca tandemul Ponta-Antonescu va continua sa ramana in fruntea tarii", considera europarlamentul Monica Macovei.

"Romania este deja monitorizata, iar urmatorul lucru pe care Uniunea Europeana l-ar putea face este taierea fondurilor pentru agricultura, transport, dezvoltare, turism, si pentru alte domenii de pe urma carora toti romanii au de castigat", a declarat Monica Macovei, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Un exemplu concret, in conditiile in care oficiali de la Bruxelles au anuntat deja ca unele plati catre Romania au fost oprite, este cel al subventiilor din cadrul programului APIA."Subventia APIA, pe care fiecare familie din Romania cu o anumita suprafata de pamant o primeste de la Uniunea Europeana, ar putea fi taiata.

Pentru anul 2013, subventia planificata este de 142 euro pe hectar. Daca tandemul Ponta-Antonescu va continua sa ramana in fruntea tarii si sa actioneze impotriva ei, oamenii nu vor mai primi acesti bani europeni, cei care lucreaza in agricultura vor pierde fondurile APIA, iar cei cu ferme de animale vor pierde subventiile europene", a adaugat Monica Macovei.

Europarlamentarul considera ca reactiile Uniunii Europene transmit mesajul ca aceasta nu are incredere in Ponta, nici in Antonescu si nici in USL. "Toate asigurarile pe care acestia le-au dat europenilor ca vor respecta legea in Romania s-au dovedit a fi minciuni.

In momentul de fata, preocuparea celor de la Bruxelles este legata de schimbarile privind referendumul, care permit fraudarea alegerilor de duminica cum numai comunistii au mai facut-o in Romania in 1946", a explicat Monica Macovei.

Singura solutie, invalidare referendumului prin neparticipare

"Singura solutie de a iesi din aceasta criza politica si a reface Romania credibila pe plan extern este invalidarea referendumului de duminica prin neparticipare. Acesta nu este un referedum in interes national, ci o viclenie a USL de a pune mana pe toata puterea in Romania", a declarat Monica Macovei, adaugand ca un referendum in interes national a fost cel in care romanii au votat pentru 300 parlamentari si o camera parlamentara, dar pe care USL nu l-a respectat.

Potrivit europarlmanetarului neparticiparea la vot va face mai grea fraudarea alegerilor de catre reprezentantii USL.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com