Macovei: Turnatorul Voiculescu ramane un cancer pentru Romania. Dau in judecata Antena3

Joi, 10 Iulie 2014, ora 18:59
5869 citiri
Macovei: Turnatorul Voiculescu ramane un cancer pentru Romania. Dau in judecata Antena3
Foto: Arhiva

Monica Macovei afirma ca Dan Voiculescu, declarat definitiv colaborator al fostei Securitati, "ramane un cancer pentru Romania si istoria ei post-comunista" si un "obstacol major pentru democratizarea tarii". Totodata, europarlamentarul anunta ca da in judecata Antena3.

Declaratiile vin ca replica la materialele difuzate in ultimele zile de trustul de presa fondat de Dan Voiculescu, dar si in alte mijloace mass-media apropiate, unde Monica Macovei a fost atacata cu privire la dosarele mineriadelor.

"Turnatorul Voiculescu ramane un cancer pentru Romania si istoria ei post-comunista, un obstacol major pentru democratizarea tarii, iar Voiculescu nu a explicat niciodata cum a facut bani la inceputul anilor '90. Voiculescu este o cangrena cu radacini in epoca comunista, un turnator al propriei familii, o pata neagra pe istoria Romaniei.

Voi da in judecata trustul Intact pentru minciunile turnate de slujbasii turnatorului Voiculescu si voi cere CNA sa sanctioneze postul de televiziune si dezinformare Antena 3", scrie intr-o postare pe blog Monica Macovei.

Acesta reaminteste ca, "in timp ce Voiculescu isi apara banii din Cipru unde era sediul firmei Crescent, oficina a Securitatii, bani furati de la romani, eu luptam in 1990 pentru libertate si democratie in Romania. Am cerut, ca procuror, eliberarea victimelor Mineriadei din 1990".

Totodata, fostul ministru de Justitie afirma ca "este inadmisibil ca o persoana care si-a turnat rudele la securitate si care si-a implicat familia in dosare de santaj sa mai poata avea astazi un rol in societatea romaneasca".

"De ani de zile vedem cum turnatorul Voiculescu (Felix) isi foloseste angajatii pentru a minti si calomnia, pentru a rescrie istoria si a ascunde realitatea. Zilele acestea, agenda minciunilor turnatorului si gradatului Voiculescu a ajuns la punctul 'minciuni despre Monica Macovei'", subliniaza europarlamentarul PDL.

"Am actionat pentru dreptate in favoarea victimelor Mineriadei"

Monica Macovei demonteaza punct cu punct acuzatiile care i se aduc zilele acestea, in conditiile in care se strang semnaturi online pentru candidatura sa la presedintia Romaniei.

"Angajatii turnatorului si gradatului Voiculescu sustin ca as fi anchetat oameni la Mineriada din 1990, cand in realitate am facut exact opusul. (...) Documentele si martorii de atunci arata clar ca n-am anchetat pe nimeni din cei retinuti in iunie 1990, dimpotriva, am refuzat, am cerut sa fie eliberati si am cerut ca cei care i-au retinut si arestat sa fie anchetati", scrie Macovei.

"Mai mult, slujbasii turnatorului inculpat Voiculescu Dan au prezentat marturiile doamnei Maria Dobrovicescu, arestata ilegal in iunie1990, sugerand ca as avea legatura cu violentele impotriva manifestantilor. In realitate, am fost avocatul doamnei Maria Dobrovicescu intr-un proces impotriva statului roman, in care am solicitat si obtinut despagubiri de la statul roman pentru arestarea ilegala a doamnei Dobrovicescu. Iarasi am actionat pentru dreptate in favoarea victimelor Mineriadei din 1990, iarasi slujbasii lui Voiculescu mint", adauga aceasta.

In plus, europarlamentarul, fost procuror, reaminteste ca dupa mineriada, a decis prin solutii de scoatere de sub urmarire penala ca oameni arestati in iunie 1990 erau nevinovati si a analizat, din proprie initiativa, legalitatea masurilor de arestare preventiva in dosarele Mineriadei 13-15 iunie, concluzia fiind ca "pentru 59 de persoane masura arestarii preventive a fost nelegala si ca aceste arestari erau imputabile procurorilor respectivi, iar alte zeci de persoane au fost retinute ilegal intre 3 si 8 zile".

"Sunt sigura ca au fost mai mult de 59 de persoane retinute sau arestate ilegal, atat am putut eu sa dovedesc atunci", mai scrie, printre altele, Monica Macovei.

"Asta am facut eu in iunie 1990 si in anii urmatori, spre deosebire de cei care scriu sau spun minciuni, in slujba unui informator si gradat al politiei politice comuniste (...) In plus, ii cer lui Voiculescu sa declare public daca are informatii despre imprejurarile in care a decedat Marin Ceausescu si responsabilul financiar care se ocupa de Crescent.

In acelasi timp, Voiculescu trebuie sa explice public de unde a avut in anii '90 banii necesari pentru infiintarea unui imperiu media care este astazi folosit ca arma impotriva adevarului si justitiei. Cred cu tarie ca a venit timpul ca Voiculescu sa returneze ce a luat de la poporul roman, fie ca este vorba de bani furati sau escrocherii cu terenuri", mai scrie Monica Macovei.

De altfel, europarlamentarul PDL este singurul politician roman care a cerut public procurorului general Tiberiu Nitu sa respecte decizia CEDO prin care statul roman a fost condamnat in 2012 si sa faca tot posibilul sa finalizeze dosarele mineriadei prin trimiterea in judecata a celor vinovati.

Macovei, solicitare catre procurorul general: Respectati decizia CEDO si finalizati dosarul mineriadei

C.B.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Macovei mineriade, #macovei procuror, #Macovei judecata Antena3, #Macovei Voiculescu , #PDL