Macovei: Rusia ameninta libertatea la granitele Romaniei

Marti, 12 August 2014, ora 21:40
3596 citiri
Macovei: Rusia ameninta libertatea la granitele Romaniei
Foto: Arhiva

Monica Macovei atrage atentia asupra actiunilor intreprinse de Federatia Rusa in apropierea granitelor Romaniei si cere Ministerului de Externe sa se coordoneze cu SUA si partenerii occidentali pentru o reactie ferma.

"Rusia ameninta libertatea la granitele Romaniei. Rusia lui Putin vrea sa trimita aproape 300 de camioane rusesti in Ucraina, insotite de militari rusi, sub pretext umanitar. Daca comunitatea internationala ii va permite lui Putin sa treaca frontiera, atunci aceasta echivaleaza cu o invazie ruseasca a estului Ucrainei si o noua ciopartire a teritoriului dupa Crimeea.

Ucraina si-a castigat libertatea prin moartea a sute de oameni, iar Romania trebuie sa ii fie alaturi. Conform legislatiei internationale, astfel de operatiuni nu pot fi facute fara consimtamantul tarii vizate. In caz contrar, operatiunea este considerata un act de razboi. Cer MAE sa arate fermitate si sa se coordoneze cu SUA si partenerii occidentali pentru un raspuns ferm impotriva agresiunii Federatiei Ruse", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Razboi in Ucraina: 280 de camioane rusesti se indreapta spre granita

Cal troian sau ajutor umanitar? Nimeni nu stie ce trimite Rusia in Ucraina

Candidatul independent la alegerile prezidentiale spune ca in asemenea momente "singura solutie" este ca Romania sa isi intareasca parteneriatul strategic cu Statele Unite si isi exprima ingrijorarea profunda cu privire la posibilitatea ca alegerile prezidentiale sa fie castigate de un candidat care "nu este angajat total" in mentinerea acestui parteneriat.

"In aceste momente de criza vedem avantajul de a fi astazi in NATO si intr-un parteneriat strategic cu Statele Unite. (...) Ponta si Guvernul lui sa nu mai taca de teama de a nu-i supara pe prietenii lui Victor Ponta de la Moscova pentru ca in joc e si soarta Romaniei.

Parteneriatul firesc si loialitatea Romaniei sunt fata de democratie, libertate si capitalism. Asta inseamna atasamentul neconditionat la valorile UE si ale NATO. Autoritatile romane trebuie sa colaboreze indeaproape cu Statele Unite si partenerii occidentali pentru a opri ocupatia ilegala a noi teritorii de catre Federatia Rusa", subliniaza europarlamentarul Monica Macovei.

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#Macovei Rusia ajutor umanitar, #Macovei Ponta Rusia, #Macovei parteneriat strategic SUA , #PDL