Macovei: Prin legea ANI, clasa politica a inchis gura presei si a electoratului

Joi, 13 Mai 2010, ora 13:00 2178 citiri
Foto: 7est

Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, se declara dezamagita ca, prin votul pe Legea ANI, intreaga clasa politica "si-a dat mana pentru a inchide gura presei si a electoratului".

Europarlamentarul, care a fost initiatoarea Legii ANI, sustine ca este dezamagita de modul in care parlamentarii au votat la unison pentru ca averile politicienilor sa fie ascunse, relateaza Adevarul.

"Declaratiile de avere, asa cum sunt astazi, publice, sunt din 2005, din februarie, deci de 5 ani de zile. Ori ANI s-a creat in 2007, pentru ca, intre altele, sa verifice si aceste declaratii. Vreau deci sa subliniez ca nu exista o legatura directa. Ca declaratiile de avere trebuiau sa ramana asa, publice, cu toate acele date, chiar daca ANI nu ar mai avea toate acele puteri sa le verifice", a declarat Macovei.

Fostul ministru al Justitiei sustine ca e normal ca declaratiile sa fie publice fiind folosite de presa ca instrument de lucru, ca instrument de investigatie jurnalistica.

In plus, protejarea vietii private nu are nicio legatura cu declaratiile de avere, sustine Macovei: "Parlamentarii care se folosesc de acest argument se folosesc de o minciuna. La fel si ascunderea obiectelor de arta si a bijuteriilor. Ce legatura are cu viata privata ca tu iti cumperi un tablou de milioane de euro?"

Macovei adaga ca, atunci cand intri in viata publica si lucrezi pe banul public si folosesti banul public, "trebuie sa mai renunti la cate ceva", iar publicul trebuie sa stie ce bunuri ai in casa si cu ce bani au fost cumparate.

Macovei sustine ca, si dupa modificarea legii, ANI va functiona in continuare si va cerceta conflictele de interese si incompatibilitatile.

Ambasadorul SUA la Bucuresti: Senatul a slabit inutil si substantial ANI

Noua forma a Legii Agentiei Nationale de Integritate a fost votata miercuri, cu 92 de voturi pentru si unul impotriva, de senatori, Senatul fiind camera decizionala.

Mai multe articole din Legea ANI au fost declarate neconstitutionale de catre Curtea Constitutionala, dupa sesizarea medicului Serban Bradisteanu, a carui avere de aproape 4 milioane de euro a intrat in vizorul ANI.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza cocosul_mioritic
cocosul_mioritic
rank 5
Cum poti sa-i inchizi gura Monicai Macovei? Simplu, cu o votca! Dar, la talkshow-uri, nu poti sa-i inchizi gura nicicum! Vorbeste peste altii, vorbeste tot timpul, cred ca Basescu ii da o votca inainte!