Macovei: Ponta mai are putin si ne ingradeste in tarcuri cu sarma ghimpata si ne pune calus in gura

Luni, 08 Iunie 2015, ora 19:40
5154 citiri
Macovei: Ponta mai are putin si ne ingradeste in tarcuri cu sarma ghimpata si ne pune calus in gura

Europarlamentarul Monica Macovei il critica pe premierul Victor Ponta, dupa ce acesta a transmis liderilor Opozitiei ca vor avea sesizari penale daca vor organiza proteste, comparandu-l cu Ion Iliescu.

"Ponta mai are putin si ne ingradeste in tarcuri cu sarma ghimpata si ne pune calus in gura", sustine Monica Macovei, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Potrivit eurodeputatului, pentru Victor Ponta "nu exista democratie, nu exista legi, nu exista Romania, exista numai scaunul de care s-a lipit cu clei, ca sa nu se dea jos cu niciun chip".

Macovei il acuza pe Ponta ca a mintit iar: Iata dovada (Foto)

"Ponta a amenintat astazi opozitia cu plangeri penale daca va organiza manifestatii de protest, la care sa i se ceara demisia. Amenintarea lui Ponta este o grava incalcare a drepturilor constitutionale si o lovitura data democratiei. Numai in dictaturi sunt interzise mitingurile politice.

(...) Ponta a amenintat astazi ca scoate oameni in strada, o contra-manifestatie la protestele anuntate pentru demisia lui. Amenintarea lui Ponta incalca grav Constitutia si este lectia invatata de la Ion Iliescu, care a chemat minerii la Bucuresti", a mai spus Macovei.

Ponta ii ameninta pe Gorghiu si Blaga cu sesizare penala: Vor sa dea foc tarii

De asemenea, aceasta afirma ca Victor Ponta s-a amestecat grav in justitie, si ca acesta "a fost elevul lui Nastase".

"Ponta s-a aratat convins ca plangerile penale impotriva opozitiei vor fi 'cercetate' de Procurorul General, adica de prietenul lui, Tiberiu Nitu, si ca liderii opozitiei 'vor fi declarati suspecti'. Afirmatia lui Ponta este un amestec grav in justitie si o incalcare a separatiei puterilor in stat. Adica prim-ministrul ii spune procurorului general pe cine sa ancheteze? Se vede ca a fost elevul lui Nastase", mai sustine europarlamentarul.

De asemenea, Monica Macovei a precizat ca Victor Ponta a dat "semnalul politic al suspendarii Justitiei, al uciderii luptei anticoruptie si al ingroparii institutiilor judiciare".

"Cartelul PSD impotriva justitiei se zbate ca sa scape cu orice pret. Iar pentru Ponta si PSD distrugerea Romaniei intra la 'orice pret'. Ponta, sa stii ca noi nu avem pret si ne vom apara tara si democratia pana la capat!", a mai spus europarlamentarul.

Prim-ministrul Victor Ponta, urmarit penal in dosarul Turceni-Rovinari, a criticat protestele de strada din weekend, precizand ca, intr-o democratie, lucrurile nu se transeaza in strada. Premierul a continuat, lansand un atac dur si la copresedintii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, precizand ca, daca acestia mai au "un dram de minte", ar trebui sa opreasca protestele de strada.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Monica Macovei critica Ponta, #Macovei Ponta urmarit penal, #Ponta amenintari proteste, #proteste Ponta , #europarlamentar