Macovei: Politicienii condamnati nu pot face parte din alianta de dreapta

Duminica, 01 Iunie 2014, ora 11:513265 citiri
Macovei: Politicienii condamnati nu pot face parte din alianta de dreapta
Foto: Facebook/ Monica Luisa Macovei

Europarlamentarul PDL Monica Macovei sustine ca o alianta pe partea dreapta a politicii romanesti trebuie sa aplice "conditii minimale de etica politica".

Potrivit fostului ministru al Justitiei, alianta partidelor de dreapta trebuie sa aiba "sustinere explicita si credibila pentru anticoruptie, stat de drept, justitie, proprietate privata, capitalism si libertate".

"Alternativa la stanga corupta reprezentata de PSD trebuie sa fie o dreapta reprezentata de oameni integri, competenti si credibili, pentru care obiectivul politic sa fie o Romanie educata, sanatoasa, prospera si fara coruptie", scrie Monica Macovei pe blog.

Aceasta considera ca este necesara sustinerea unui candidat comun al dreptei pentru functia de presedinte al Romaniei impotriva "celui sustinut de mafia PSD".

De asemenea, Monica Macovei subliniaza ca o alianta de dreapta "trebuie sa afirme public si clar respectul si atasamentul fata de partenerii nostri din Europa si Statele Unite".

Privitor la conditiile minimale de etica politica pe care trebuie sa le aplice o alianta de dreapta, Monica Macovei arata ca "politicienii care au fost condamnati si cei care au fost ofiteri sau colaboratori ai Securitatii nu pot fi membri ai Aliantei".

"Politicienii care au decizii de incompatibilitate sau conflict de interese trebuie sa se retraga pana la expirarea interdictiilor aplicate de instante", mai spune europarlamentarul PDL.

In ce priveste viitorul PDL in alianta de dreapta, liderul democrat-liberal sustine ca partidul "trebuie sa-si pastreze identitatea" si "trebuie sa isi consolideze filialele" pentru a putea fi puternic in alianta.

De asemenea, Monica Macovei crede ca PDL "trebuie sa revina la perioada cand era "partidul primarilor", cu ierarhii bazate pe performanta individuala si lideri credibili in fata electoratului".

"In jurul acestor principii PDL poate fi deschis unor constructii politice, indiferent de simpatii si animozitati personale, prezente sau trecute", incheie europarlamentarul PDL.

F.N.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News