Macovei: PD-L a inteles ca e nevoie de oameni competenti

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 13:46 3807 citiri

Se constituie o comisie de modificare a statutului PD-L, astfel incat sa fie numiti in functii guvernamentale numai oameni pregatiti. Partidul a inteles ca e nevoie de oameni competenti, a declarat Monica Macovei, dupa Biroul Permanent al PD-L.

Europarlamentarii Monica Macovei si Cristian Preda au sosit si au plecat impreuna de la Biroul Permanent al PD-L, unde au pledat pentru modernizarea partidului si numirea oamenilor pe functii in functie de competente, si nu "pe baza de telefoane".

Propunerile au fost legate de o clarificare doctrinara, in conditiile in care PD-L este un partid popular, clarificarea relatieii dintre alesii locali, nationali si palierul guvernamental, dar si de schimbarea politicii de resurse umane.

"Politica de resurse umane este esentiala pentru modernizarea partidului, trebuie oameni cu specialitate in toate domeniile, trebuie schimbat modul in care se numesc in functiile publice, functiile guevrnamentale, trebuie numiti pe criterii profesionale si nu pe baza de telefoane", a declarat Monica Macovei, adaugand ca o astfel de schimbare trebuie facuta "in toate partidele".

Propunerile au fost discutate deschis, sustine Macovei, adaugand ca a fost constituita o comisie de modifcare a statutului si ca la toate aceste propuneri "au existat un raspuns pozitiv".

Constituirea comisiei din care vor face parte si Monica Macovei si Cristian Preda a fost confirmata si de presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, care a adaugat ca aceasta se va intruni vineri la Brasov.

"Da, sunt constienti ca au nevoie de o politica de resurse umane si asta se discuta in partid de multi ani. Au inteles ca e spre binele lor sa aiba oameni competenti, dar asta se stie de multi ani nu le-am spus noi acum", a adaugat Macovei.

Europarlamentarul Cristian Preda si-a facut cunoscuta pozitia in ultima perioada prin posturile pe blog, criticand in repetate randuri politica de resurse umane si deficientele in strategia de comunicare a PD-L.

Liderii marcanti au partidului, printre care si Vasile Blaga, au apreciat insa ca opiniile divergente trebuie exprimate in cadrul Biroului Permanent National, si nu pe bloguri.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com