Macovei nu renunta la candidatura: Mai sper in inteligenta unor oameni din partid (Video)

Joi, 24 Iulie 2014, ora 09:091664 citiri
Macovei nu renunta la candidatura: Mai sper in inteligenta unor oameni din partid (Video)

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a vorbit, miercuri seara, despre intentia sa de a intra in cursa interna a partidului pentru desemnarea prezidentiabilului, precizand ca mizeaza "pe inteligenta unor oameni din partid".

"Voi fi calma pana se va termina procesul de selectie pentru prezidentiale, pana pe 5 august. Vrem sa castigam alegerile, scopul meu este schimbarea Romaniei, nu un post.

Macovei explica de ce ar vrea sa candideze la prezidentiale (Video)

Nemultumirea mea este ca acesti candidati pentru prezidentiale nu trebuie decisi in birourile unor partide, ci trebuie intrebati oamenii, electoratul. Este normal sa supui cat mai multi candidati testului oamenilor. Daca poti analiza doi oameni, de ce sa nu poti si 3-4?!", a declarat Monica Macovei, invitata la postul B1 TV.

Blaga, despre Macovei: Candidatul e stabilit. Se putea inscrie oricine, nu e pe toane!

Aceasta a mentionat ca a avut o discutie cu liderul PDL, Vasile Blaga, care nu a fost de acord ca Monica Macovei sa fie luata in calcul pentru desemnarea prezidentiabilului.

"Eu nu vreau sa atac ceilalti candidati de dreapta, dar spun doar ca fibra de campanie a acestora este moale. Scopul este sa nu se mai accepte candidati alesi in birourile liderilor de partid.

Daca eu am fost un castig pentru partid, de ce nu pot fi luata acum in calcul? Am avut o discutie cu domnul Blaga si nu a fost de acord cu candidatura mea. Dar mai sper in inteligenta unor oameni din partid", a incheiat europarlamentarul PDL.

Monica Macovei a cerut, duminica, sa fie inclusa in procesul de selectie a candidatilor dreptei pentru prezidentiale. "Procesul de selectie a unui candidat al dreptei trebuie deschis oricarei persoane care are sanse sa invinga PSD la alegerile prezidentiale", a spus aceasta.

Reactiile au venit imediat din partea colegilor sai de partid. Vasile Blaga a precizat ca Macovei nu poate candida cu sustinerea aliantei PDL-PNL, in timp ce Catalin Predoiu a apreciat ca Macovei si Razvan Ungureanu "forteaza desemnarea lor drept candidati PDL invocand sondaje, desi ultimul sondaj CSOP distribuit partidului si opiniei publice ii listeaza in urma mea".

Pe Facebook, in schimb, circula o petitie in care se cere ca liderii PDL sa o introduca pe Monica Macovei in selectarea candidatului dreptei. Petitia a fost semnata pana acum de 282 de persoane.

Liderii PDL se reunesc sambata in trei Conventii extraordinare succesive, in care vor vota fuziunea cu FC, modificarile la statut si toate celelalte documente pentru fuziunea cu PNL, precum si fuziunea in sine.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News