Macovei nu renunta la candidatura: Mai sper in inteligenta unor oameni din partid (Video)

Joi, 24 Iulie 2014, ora 09:09
3963 citiri
Macovei nu renunta la candidatura: Mai sper in inteligenta unor oameni din partid (Video)

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a vorbit, miercuri seara, despre intentia sa de a intra in cursa interna a partidului pentru desemnarea prezidentiabilului, precizand ca mizeaza "pe inteligenta unor oameni din partid".

"Voi fi calma pana se va termina procesul de selectie pentru prezidentiale, pana pe 5 august. Vrem sa castigam alegerile, scopul meu este schimbarea Romaniei, nu un post.

Macovei explica de ce ar vrea sa candideze la prezidentiale (Video)

Nemultumirea mea este ca acesti candidati pentru prezidentiale nu trebuie decisi in birourile unor partide, ci trebuie intrebati oamenii, electoratul. Este normal sa supui cat mai multi candidati testului oamenilor. Daca poti analiza doi oameni, de ce sa nu poti si 3-4?!", a declarat Monica Macovei, invitata la postul B1 TV.

Blaga, despre Macovei: Candidatul e stabilit. Se putea inscrie oricine, nu e pe toane!

Aceasta a mentionat ca a avut o discutie cu liderul PDL, Vasile Blaga, care nu a fost de acord ca Monica Macovei sa fie luata in calcul pentru desemnarea prezidentiabilului.

"Eu nu vreau sa atac ceilalti candidati de dreapta, dar spun doar ca fibra de campanie a acestora este moale. Scopul este sa nu se mai accepte candidati alesi in birourile liderilor de partid.

Daca eu am fost un castig pentru partid, de ce nu pot fi luata acum in calcul? Am avut o discutie cu domnul Blaga si nu a fost de acord cu candidatura mea. Dar mai sper in inteligenta unor oameni din partid", a incheiat europarlamentarul PDL.

Monica Macovei a cerut, duminica, sa fie inclusa in procesul de selectie a candidatilor dreptei pentru prezidentiale. "Procesul de selectie a unui candidat al dreptei trebuie deschis oricarei persoane care are sanse sa invinga PSD la alegerile prezidentiale", a spus aceasta.

Reactiile au venit imediat din partea colegilor sai de partid. Vasile Blaga a precizat ca Macovei nu poate candida cu sustinerea aliantei PDL-PNL, in timp ce Catalin Predoiu a apreciat ca Macovei si Razvan Ungureanu "forteaza desemnarea lor drept candidati PDL invocand sondaje, desi ultimul sondaj CSOP distribuit partidului si opiniei publice ii listeaza in urma mea".

Pe Facebook, in schimb, circula o petitie in care se cere ca liderii PDL sa o introduca pe Monica Macovei in selectarea candidatului dreptei. Petitia a fost semnata pana acum de 282 de persoane.

Liderii PDL se reunesc sambata in trei Conventii extraordinare succesive, in care vor vota fuziunea cu FC, modificarile la statut si toate celelalte documente pentru fuziunea cu PNL, precum si fuziunea in sine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Macovei alegeri prezidentiale, #Macovei cursa interna prezidentiabile , #PDL