Macovei: Nu e mare vointa privind separarea afacerilor de politica

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 11:02 1234 citiri

Monica Macovei, europarlamentar PD-L, este de parere ca nu exista vointa in Romania pentru separarea afacerilor de mediul politic.

Monica Macovei a declarat, intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei, ca Guvernul nu doreste introducerea unui mecanism anticoruptie european si ca "schimbare in bine fata de aceasta perioada o reprezinta ANI si resuscitarea, cu efort, a declaratiilor de avere si de interese".

Intrebata daca cei de la PD-L au dreptate cand spun ca separarea afacerilor de politica este inseparabila, Macovei a raspuns: "Eu cred ca e o combinatie intre a fi inaplicabila si o lipsa de vointa. Sunt foarte multi membri care fac afaceri, inteleg, dar probabil ca nu e nici mare vointa".

Europarlamentarul a vorbit si despre cazul ministrului PD-L Mihail Dumitru, care a declarat dupa ce a fost remaniat ca primea telefoane pentru a interveni privind fondurile europene.

"Clientela functioneaza la fel la toate partidele. Si eu am vorbit cu Mihai Dumitru. Mi-a spus ca toata lumea, toate partidele l-au sunat. Nu e un argument s-o faca si PDL. Dar e o problema si de control din partea populatiei, si de cum voteaza, si de responsabilitatea po liticienilor, si de finalizarea dosarelor de coruptie si frauda care zac, atunci cand avem rechizitorii, in instanta si se implinesc prescriptiile", a declarat Monica Macovei.

Ea a adaugat ca, in opinia sa, remanierea Guvernului ar fi trebuit sa fie "mai profunda", insa sustine ca nu intentioneaza sa candideze la o functie in PD-L.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza ulivia
ulivia
rank 1
CELE MAI MARSAVE AFACERI FACUTE SUB PARAVAN POLITIC CU ACORDUL INSTITUTIEI PREZIDENTIALE SUNT IN REGIMUL BASESCU TRAIAN,