Macovei: Norica Nicolai are o atitudine pro-sovietica. PNL s-o scoata de pe lista!

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 17:06
2654 citiri
Macovei: Norica Nicolai are o atitudine pro-sovietica. PNL s-o scoata de pe lista!
Foto: Arhiva

Monica Macovei o acuza pe Norica Nicolai ca manifesta o atitudine "pro-sovietica" fata de Republica Moldova, criticand declaratiile pe care europarlamentarul PNL le-a facut cu privire la situatia Transnistriei si Ucrainei.

"Norica Nicolai are o atitudine pro-sovietica fata de Republica Moldova. PNL este partas la declaratiile anti-UE prin lipsa de reactie si pastrarea lui Nicolai pe lista pentru alegerile europarlamentare", se arata intr-o declaratie politica facuta de Monica Macovei, europarlamentar PDL si numarul doi pe lista candidatilor acestui partid la alegerile europarlamentare din 25 mai.

Macovei spune ca declaratia facuta de Norica Nicolai despre renuntarea la Transnistria este iresponsabila si dovedeste o minica inteligenta in politica externa.

"Norica Nicolai, cap de lista pentru alegerile europarlamentare din partea PNL si vicepresedinte executiv al partidului cu atributii in domeniul afacerilor europene, vorbeste degajat despre ciuntirea teritoriala a Republicii Moldova prin abandonarea regiunii Transnistria, atunci cand afirma ca 'daca vrem sa salvam Moldova, trebuie sa o salvam fara Transnistria'.

Declaratia lui Nicolai este iresponsabila si dovedeste lipsa de minima inteligenta in politica externa si in negociere. Declaratia este cinica fata de romanii de peste Nistru si ignora eforturile autoritatilor de la Chisinau, Bucuresti si Bruxelles de pastrare a integritatii teritoriale a Republicii Moldova", sustine Monica Macovei.

Norica Nicolai: Putem salva Moldova doar fara Transnistria - Ucraina se destrama, nu are alt destin

Mai mult, aceasta remarca faptul ca Norica Nicolai "nu se opreste aici".

"Acuza Uniunea Europeana ca 'nu face decat sa ajute o tara sa se destrame' si ca se joaca 'cu revolutii democratice, fie ca acum cativa ani se chemau oranj, acum Euromaidan', cu referire directa la Ucraina. Prin aceste declaratii Nicolai isi bate joc de oamenii care au luptat si murit pe Euromaidan pentru a se apropia de Europa si a scapa de oligarhi", comenteaza europarlamentarul PDL.

Totodata, Monica Macovei critica partidul din care face parte Norica Nicolai, spunand ca "PNL ramane surd si mut la aceste declaratii iresponsabile care par a fi o pozitionare pro-Federatia Rusa".

"Nicolai si PNL nu stiu ca in vremuri de criza trebuie actionat responsabil si inteligent. Acum intelegem de ce Crin Antonescu considera ca cel mai mare dusman al sau este Departamentul de stat al SUA. Probabil l-a consiliat Norica Nicolai, specialista partidului in afaceri externe.

Din respect fata de romanii de peste Prut, fata de protestatarii pro-europeni din Kiev si fata de UE, conducerea PNL ar trebui sa renunte la candidatura Noricai Nicolai pentru Parlamentul European. Declaratia lui Nicolai si tacerea PNL duc la scaderea increderii statelor membre in Romania ca partener loial. Nu pot fi partasa la o astfel de actiune impotriva intereselor Romaniei", considera Monica Macovei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Macovei Norica Nicolai Moldova, #Macovei Nicolai sovietic, #Macovei Nicolai Transnistria , #PDL