Macovei: Nehotaratii sa iasa la vot, sa nu castige Ponta puterea absoluta!

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 18:36
3707 citiri
Macovei: Nehotaratii sa iasa la vot, sa nu castige Ponta puterea absoluta!
Foto: Facebook / Monica Macovei

Fostul candidat la Presedintie Monica Macovei a facut un apel la nehotarati sa iasa la vot in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, pentru ca Victor Ponta sa nu castige, ea sustinand ca in caz contrar se va instaura "mafia absoluta, dictatura mafiei in Romania".

Monica Macovei a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa ca daca nehotaratii stau acasa, voturile lor s-ar duce la cine nu vor ei sa iasa presedinte.

"Ma adresez nehotaratilor sa iasa la vot si sa se gandeasca ca, daca pana acum presedintele hotilor sau presedintele care uneste hotii, daca pana acum Ponta si hotii lui au furat padurile, banii publici, au poluat tara cu mafiotisme, ce s-ar intampla daca ar castiga si fotoliul de la Cotroceni si ar avea puterea absoluta si ar fi mafia absoluta, dictatura mafiei in Romania?

Ganditi-va cum ar arata Romania, iesiti la vot, daca stati acasa votul vostru se duce la cine nu vreti sa iasa presedinte. Ganditi-va cum va arata Romania mafiotizata de Ponta si hotii lui, intr-o dictatura a mafiei, daca Ponta ajunge la Cotroceni. Suntem la cotitura dintre un stat mafiotizat total sau mai avem o sansa", a spus Macovei.

Potrivit acesteia, "marioneta Ponta este alaturi de aliatii sai, bufonul Vadim, de domnu' Dan, si de Tariceanu, care este pesedistul vopsit in galben".

Monica Macovei a anuntat, joi, pe Facebook, ca il va vota pe Klaus Iohannis in turul al doilea al prezidentialelor, aratand ca marele pericol pentru Romania, in acest moment, este Victor Ponta.

Iohannis raspunde cererilor lui Macovei. Macovei: Eu il voi vota

Macovei: Incepem infiintarea unei asociatii care va sustine introducerea votului electronic

Pe de alta parte, Monica Macovei a anuntat ca de luni va incepe procedurile privind infiintarea unei asociatii bazate pe principiile din campania electorala, primul scop fiind introducerea votului electronic sau prin corespondenta.

"Am constatat ca media de varsta a celor care m-au votat a fost intre 18-35 de ani si pentru ei am decis sa facem o asociatie bazata pe principiile din campanie, prin care sa aratam ca se poate impotriva acestei clase politice sa se faca politica dreapta, pentru o Romanie de nota 10, unde oamenii talentati sunt pe primul loc si iau decizii. Vom face asociatia impreuna cu cei 500.000 de oameni care m-au votat.

Demaram de luni procedurile pentru infiintarea asociatiei care intr-o luna de zile va fi inscrisa la tribunal. Va fi asociatie ca forma de organizare, cu un Consiliu Director, un board al inteleptilor, cu un director executiv. Primul scop va fi de actiune cetateneasca, scriem si un proiect de lege pentru votul electronic sau prin corespondenta", a spus Macovei.

Macovei isi face partid: Am vazut cine suntem si cati suntem

Potrivit acesteia, obiectivele asociatiei sunt respectarea libertatii, a drepturilor omului, transparenta in guvernare si folosirea banului public, de educare, de democratie participativa, apararea democratiei, a dreptatii si justitiei in Romania.

"Avem ca tinta si un partid politic, dar asociatia va ramane. Nu este modelul Miscarea Populara, pentru ca incepem de jos in sus, de la oameni. Vom avea o democratie interna in partid si asociatie, si maxima transparenta", a subliniat Monica Macovei, refuzand sa spuna care va fi numele viitoarei asociatii sau al viitorului partid.

Aceasta a estimat ca infiintarea noului partid va dura cam un an, urmand sa participe la alegerile locale si parlamentare din 2016.

In primul tur al alegerilor prezidentiale, Monica Macovei, care a candidat ca independent, a obtinut 421.648 voturi, respectiv 4,44 la suta.

Rezultate finale oficiale in turul intai al alegerilor prezidentiale 2014: Documentele sunt trimise la CCR

Cum a votat diaspora: Iohannis - 46%, Ponta a invins in R.Moldova, dar si in Zimbabwe si Coreea de Nord

Alegeri prezidentiale 2014: Rezultate finale in Bucuresti - Iohannis a castigat un sector, Macovei e pe podium

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Macovei nehotarati vot Iohannis prezidentiale, #Macovei nou partid, #Macovei infiinteaza asociatie , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014