Macovei: Ministrul Justitiei minte si trebuie demis de urgenta. Pe cine acopera?

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 15:41
4080 citiri
Macovei: Ministrul Justitiei minte si trebuie demis de urgenta. Pe cine acopera?
Foto: voceatimisului.ro

Monica Macovei cere demisia imediata a ministrului Justitiei Robert Cazanciuc, pe care il acuza ca minte in cazul Duicu, incercand sa acopere pe cineva.

"Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, nu si-a dat inca demisia, desi este evident ca a mintit atunci cand a negat ca a propus-o pe Elisabeta Ponea sa ocupe o functie de conducere in DNA, la solicitarea baronului Duicu, trimis in judecata pentru fapte de coruptie. Dovezile minciunii lui Cazanciuc au fost publicate in presa si sunt clare.

Este grav ca un ministru al Justitiei a raspuns solicitarii baronului Duicu, trimis in judecata pentru trafic de influenta, dare de mita si primire de foloase necuvenite. Este si mai grav cand acelasi ministru minte in legatura cu faptele sale, negand ca ar fi propus-o pe Elisabeta Ponea pentru o functie de conducere in DNA", scrie pe blog Monica Macovei.

Europarlamentarul PDL spune ca "Robert Cazanciuc trebuie demis urgent din functie", argumentand ca "justitia nu poate fi condusa de un ministru care minte si fata de care exista suspiciuni grave de coruptie".

In acelasi timp, Monica Macovei solicita explicatii din partea Consiliului Superior al Magistraturii, spunand ca este "obligat sa verifice si sa clarifice aceasta situatie, cat timp exista comunicari oficiale ale CSM prin care se neaga primirea din partea ministrului Cazanciuc a propunerii ca Elisabeta Ponea sa fie numita in functie de conducere".

"Cererea ministrului Cazanciuc adresata CSM, in legatura cu numirea Elisabetei Ponea, a fost publicata in presa. De ce l-ar acoperi CSM pe ministrul Cazanciuc? Si pe cine acopera, la randul lui, Robert Cazanciuc?", se arata in incheierea postarii pe blog.

Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei, a declarat in repetate randuri ca nu a propus-o pe Elisabeta Ponea intr-o functie de conducere din DNA, dar documente oficiale ajunse in posesia procurorilor anticoruptie dovedesc contrariul.

Documente care atesta ca Robert Cazanciuc a propus-o pe Elisabeta Ponea in conducerea DNA (Video)

Elisabeta Ponea este sotia fostului sef al IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, arestat preventiv impreuna cu Alexandru Duicu si alte persoane pentru 8 infractiuni de coruptie, printre care si trafic de influenta.

Procurorii spun ca Adrian Duicu si-a folosit influenta "la cel mai inalt nivel al statului" pentru promovarea Elisabetei Ponea, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova, intr-un post din Parchetul General sau DNA. La schimb, cumnata acesteia, sora lui Stefan Ponea, ar fi dat o decizie favorabila lui Duicu intr-un proces cu Agentia Nationala de Integritate.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Macovei demisie Cazanciuc Duicu, #Macovei Cazanciuc interventie Ponea, #Cazanciuc Ponea Duicu , #PDL