Macovei: Manescu sta in vitrina, iar Fenechiu conduce Transporturile

Joi, 29 August 2013, ora 21:32
3110 citiri
Macovei: Manescu sta in vitrina, iar Fenechiu conduce Transporturile
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Monica Macovei a acuzat ca DNA si ANI ii "incurca si enerveaza pe uselisti", sustinand, de asemenea, ca Ministerul Transporturilor este condus de Relu Fenechiu din inchisoare, iar Ramona Manescu sta numai "cu pixul in mana".

"Cand spune ca in PNL nu ar fi 'infractori', Crin Antonescu ne spune ca uraste DNA si pe procurorii si judecatorii care au anchetat si judecat membri ai PNL. Doar tot poporul stie ca sunt membri PNL condamnati ori in curs de judecata sau ancheta. Si mai stim ca si Ponta, Dragnea, Nastase, Voiculescu si multi altii urasc DNA, DIICOT, ANI si pe judecatorii care condamna politicieni.

Antonescu: ANI se ocupa doar de PNL, de un an (Video)

Adica urasc o justitie independenta care ii incurca si ii enerveaza pentru ca vor lumina verde la trafic de influenta, contracte si numiri bazate pe mita si la furt din avutia publica fara teama de a fi prinsi", a scris Monica Macovei pe blogul personal.

Europarlamentarul a afirmat ca Antonescu a spus, zilele acestea, "o prostie", care indica intentia controlarii politice a DNA, adaugand ca si "prietena lui de familie" Ramona Manescu a atacat DNA in fata Comisiei Europene.

"Banuia ca va fi ministrul de serviciu care va trebui sa semneze contractul de privatizare pentru CFR Marfa? Si nu vroia sa verifice procurorii legalitatea privatizarii? Oricum, cred ca dna Manescu sta in vitrina, cu pixul in mina, iar Fenechiu conduce Ministerul Transporturilor in continuare, in ciuda condamnarii la 5 ani inchisoare de instanta de fond", a acuzat Macovei.

Surprizele Ramonei Manescu la prima calatorie cu trenul, dupa 10 ani

Aceasta a spus ca si premierul Victor Ponta a aratat de multe ori intentia controlarii politice a DNA, "de pilda cand le spunea procurorilor sa nu mai ancheteze fraudele de la referendumul din 2012 sau pe cele de la examenul de Bacalaureat de la Liceul Bolintineanu ori cand a insistat sa il puna procuror general pe prietenul sau Nitu, care i-a si dat NUP la plagiat".

"Apropos, se intreaba multidaca Dragnea a avut vreun rol in eliminarea lui Daniel Morar de pe lista candidatilor la functia de procuror general si daca da, rolul asta o fi inclus si vreo discutie despre scaunul de prim ministru al lui Ponta? Nu de alta, dar logica ne spune ca nici Dragnea nu vrea sa fie finalizat dosarul fraudelor de la referendumul din 2012", a completat Macovei.

Ea a mai sustinut ca obiectivul numarul unu al PSD, PNL si PC a fost si este sa scape de DNA, DIICOT si ANI, "adica sa scape de dosare penale, sa scape de incompabilitatile si conflictele de interese care ii incurca si ii enerveaza" si ca din acest motiv a fost suspendat Traian Basescu de doua ori, pentru ca aceste partide sa numeasca sefii parchetelor, sa controleze CSM si "sa se termine odata cu anchetele impartiale si independente si cu solutiile judecatorilor pe care ei nu ii pot controla".

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Monica Macovei Ramona Manescu, #Monica Macovei Antonescu, #Monica Macovei Ponta, #Antonescu ANI DNA , #europarlamentar