Macovei: Luna aceasta depunem actele pentru inregistrarea partidului M10

Duminica, 10 Mai 2015, ora 18:00 3991 citiri
Foto: Facebook/Monica Macovei

Monica Macovei a anuntat duminica, la Zalau, ca infiintarea partidului M10 se afla in faza finala, actele pentru inregistrare urmand a fi depuse in aceasta luna.

"In aceasta luna (mai - n.red.) vom depune actele pentru inregistrarea partidului. Va fi un partid de centru dreapta, un partid pentru oameni, un partid antisistem (...).

Antisistem inseamna anti-clasa politica actuala, care ne fura de 25 de ani, toti impreuna si un partid reformist in toate domeniile in care e nevoie, bazat pe oameni competenti, pe oameni onesti, pe oameni integri.

"Un partid cum ai in tarile in care nu se intampla ca in Romania"

Am facut asa un statut incat Comisia de integritate devine aproape cea mai importanta institutie din partid si analiza de competenta a celor propusi in diverse functii - in partid sau in functii publice. (...)

Adica un partid normal, un partid cum ai in tarile in care nu se intampla ca in Romania, in care esti mandru de parlamentul tau, esti mandru de guvernul tau, esti mandru de primarul tau si asa mai departe", a declarat, intr-o conferinta de presa, Monica Macovei.

Monica Macovei, despre plecarile din M10: Imi pare rau

Europarlamentarul a criticat modificarile legislatiei electorale, precizand ca nu este normal ca un partid sa poata fi infiintat cu doar trei membri, dar sa se mentina pragul electoral de cinci la suta.

In opinia sa, ar trebui chiar renuntat la pragul electoral sau acesta sa fie de maximum trei la suta.

Monica Macovei nu este de acord nici cu alegerea primarilor din primul tur, respectiv cu alegerea presedintilor de consilii judetene din randul consilierilor, pentru ca astfel, in opinia sa, alesii ar avea o reprezentativitate scazuta si "baronii locali" vor ramane in continuare in functie.

Europarlamentarul a pledat pentru mentinerea a doua tururi de scrutin la alegerile locale.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com