Macovei: Ii va exclude PNL pe condamnatii penal si pe cei declarati colaboratori ai Securitatii?

Marti, 01 Iulie 2014, ora 08:02
2381 citiri
Macovei: Ii va exclude PNL pe condamnatii penal si pe cei declarati colaboratori ai Securitatii?
Foto: Facebook Monica Macovei

Europarlamentarul PDL Monica Macovei pune la indoiala valorile PNL, cu care partidul sau planuieste o fuziune, intrebandu-se daca pe viitor liberalii vor ataca si vor bloca justitia sau vor mentine in randurile lor membrii condamnati penali si colaboratorii Securitatii.

"Domnul Mircea Ionescu Quintus spune ca PNL nu renunta la 'traditie' si 'identitate', care sunt 'valori imuabile' ale partidului. Atacarea si blocarea justitiei, colaborarea cu Securitatea, membri condamnati penal mentinuti in partid sunt cumva 'traditia', 'identitatea' si valorile 'imuabile' la care PNL nu renunta? Deocamdata asta inseamna pentru multi numele PNL", a scris Monica Macovei pe blogul sau.

Congres PNL: Se alege noul Statut si se elimina afilierea la ALDE (Video)

Europarlamentarul PDL isi exprima curiozitatea in legatura cu transformarile prin care va accepta sa treaca PNL in urma fuziunii cu PDL.

"Ii va exclude PNL din partid pe cei care au fost condamnati penal si pe cei declarati colaboratori ai Securitatii? Va vota PNL in favoarea cererilor procurorilor de arestare preventiva, perchezitie sau urmarire penala a parlamentarilor? Ii va sanctiona pe cei care voteaza altfel? Va adopta PNL codul etic al PDL care prevede, de exemplu, excluderea din partid a celor condamnati penal si a celor care au colaborat cu Securitatea?", se intreaba Monica Macovei.

In finalul textului sau, Macovei insista pe un corp de valori care ar putea constitui temeiul unei fuziuni intre cele doua partide.

Blaga: Decizia pentru fuziune, pana la 1 septembrie. Partidul se poate numi PNL sau PDL

"Dreapta inseamna respect fata de lege si justitie; integritate si etica in politica; anticoruptie pentru ca oamenii sa nu mai fie umiliti la ghisee si pentru ca mediul de afaceri, competitia corecta si locurile de munca sa nu mai fie subminate de coruptie. Dreapta insemna si adevar, credinta si cainta cand gresesti", scrie Monica Macovei.

"Pe baza unor astfel de principii, da, se poate face o dreapta unita, credibila si puternica", incheie europarlamentarul PDL.

Congresul PNL, care s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute, a dus la alegerea unei noi conduceri, Klaus Iohannis devenind noul presedinte al partidului. El are mandatul unei negocieri cu PDL si a afirmat ca noua formatiune politica se va numi PNL.

A.V.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Monica macovei principii PNL fuziune, #Macovei numele PNL valori, #Macovei PNL PDL fuziune , #PDL