Macovei ii raspunde lui Frunda: Minte! Incompatibilitatile, introduse de Nastase

Miercuri, 14 August 2013, ora 18:311528 citiri
Macovei ii raspunde lui Frunda: Minte! Incompatibilitatile, introduse de Nastase

Europarlamentarul PDL Monica Macovei i-a raspuns consilierului premierului, Gyorgy Frunda, care o acuzase, intr-o declaratie acordata Ziare.com, ca ar fi introdus o serie de incompatibilitati in legea ANI, pe baza carora au acum probleme numerosi primari, consilieri si presedinti de consilii judetene.

Frunda: Legea ANI, prost gandita, cu incompatibilitati inventate

"Sa stabilim adevarul si sa eliminam minciuna lui Frunda privind incompatibilitatile: Vad ca astazi Frunda, consilerul lui Ponta, zice: 'cred ca e prost gandita aceasta lege a Agentiei, care stabileste incompatibilitati absolut inventate de ministrul de atunci, Monica Macovei' (...).

Frunda minte, asa cum guverneaza si Ponta prin minciuna. Incompatibilitatile pentru alesii locali (care, de pilda, nu au voie sa faca parte din consiliile de administratie ale societatilor comerciale) au fost introduse inca din 2003, cand Guvernul Nastase si-a asumat raspunderea pe Legea 161, in incercarea de a incheia capitolul de Justitie in procesul de integrare europeana. UDMR sustinea atunci Guvernul viitorului detinut N0049 (Adrian Nastase - n.red) ", a scris fostul ministru al Justitiei pe pagina sa de Facebook.

Ea completeaza, adresandu-i-se virtual aceluiasi Frunda, fost senator, UDMR: "Domnule Frunda, ati uitat ce ati sustinut? Sau habar nu aveti ce aprobati in Parlament?"

Gyorgy Frunda a criticat deciziile ANI, care a declarat incompatibili circa 100 de primari si presedinti de consilii judetene pana acum pentru ca au facut parte din consiliile de administratie ale unor societati de stat, el considerand ca legea Agentiei Nationale de Integritate e una plina de probleme.

"In legea ANI, asa cum am spus-o, sunt anumite disfunctionalitati, ele apar la suprafata acum, la cativa ani distanta", a comentat Frunda pentru Ziare.com.

L.L.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News