Macovei ii da replica lui Ponta: Minte ca de obicei. Sa stea cu capul jos!

Duminica, 23 Martie 2014, ora 16:27
3280 citiri
Macovei ii da replica lui Ponta: Minte ca de obicei. Sa stea cu capul jos!
Foto: Monica Macovei/Facebook

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat duminica, la depunerea candidaturilor PDL la BEC, ca premierul Victor Ponta "minte ca de obicei" si i-a solicitat sa explice public de ce a sustinut-o pe Corina Cretu in varful listei PSD, cand aceasta ar fi avut un singur raport in cinci ani de zile.

Macovei a fost intrebata cum vede declaratia de sambata a premierului Victor Ponta, care le facea o caracterizare plastica ei si Elenei Basescu.

Vasile Blaga, la BEC: Lista PDL pentru europarlamentare este bazata pe competenta

"Ponta minte ca de obicei, pentru ca nu a fost niciun fel de scandal. Eu nu am dat nicio replica. Dar fiindca m-ati intrebat despre PSD si despre Ponta, cred ca prima pe lista pentru europarlamentare de la PSD este doamna Corina Cretu, corect? Dansa in cinci ani de mandat are un raport, adica un proiect de lege sau o rezolutie, eu am 40. Dincolo de aceste cifre, nu vad nicio alta discutie. Ponta sa stea cu capul in jos si sa explice romanilor de ce a pus o persoana care a facut o lege in cinci ani de zile in Parlamentul European", a raspuns Macovei.

La randul sau, europarlamentarul Theodor Stolojan a tinut sa intervina: "PSD cu PC au avut doi europarlamentari foarte buni: doamna Ticau de la Galati si domnul Cutas. Nu se mai afla, nu au mai avut loc pe listele PSD. Sunt de departe cei mai buni europarlamentari pe care i-a avut PSD si nu mai au loc de rude si de oameni cu cate un raport in cinci ani de zile".

Ponta, despre cele doua "tate" creatii ale lui Basescu

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sambata, dupa depunerea la BEC a candidaturilor pentru europarlamentare, ca domnii si doamnele din Alianta PSD-PC-UNPR nu se vor comporta precum "cele doua tate europene, creatii, la propriu si la figurat, ale presedinteului Traian Basescu".

Presedintele PSD a spus ca alianta va avea "o campanie pozitiva", in care va spune oamenilor ce a reusit sa faca pana acum, ce vrea sa facem in continuare si ce doreste sa faca in PE.

"Daca altii vor avea campanii negative, e problema lor, dar cred ca noi avem foarte multe lucruri pe care le-am facut deja si oamenii asteapta, in primul si in primul rand, mai mult bun-simt, mai multa civilizatie, mai multa constructie, mai multa capacitate de a-i reprezenta pe ei cu adevarat", a subliniat Ponta.

Acesta a explicat ca domnii si doamnele din PSD-PC-UNPR nu se vor comporta "ca un fel de tate europene", asa cum au facut "cele doua creatii" ale presedintelui Traian Basescu.

"Pot sa va garantez ca doamnele si domnii care ne vor reprezenta in PE nu vor face cum am vazut in aceasta saptamana cu doua doamne care s-au comportat si se comporta asa ca un fel de tate europene, se cearta intre ele. Amandoua, sigur, creatii, la propriu sau la figurat, ale domnului presedinte Basescu. Cred ca e o rusine ceea ce vedem si va garantez, in numele tuturor doamnelor si domnilor aflati pe lista noastra, ca din partea candidatilor nostri veti avea atitudini care sa-i faca pe romani sa se simta mandri ca sunt reprezentati in PE", a spus Ponta.

Intrebat cum se impaca ideea de campanie pozitiva si declaratiile "neacademice" la adresa Elenei Basescu si Monica Macovei, Ponta i-a spus jurnalistului ca isi cere scuze daca l-a lezat in vreun fel. "Eu nu vreau sa va afectez sensibilitatea legata de doamna Basescu si de doamna Macovei", a precizat liderul social-democrat, recunoscand "sincer" ca nu este deranjat de faptul ca se cearta intre ele. Totodata, el a mai spus ca intre doamnele din Alianta PSD-PC-UNPR nu va avea loc "o chestie atat de damboviteana".

Atacul Elenei Basescu la Monica Macovei

La 18 martie, europarlamentarul Elena Basescu a lansat, pe blogul sau, un atac la adresa Monicai Macovei. "Spre deosebire de Monica Macovei, eu am primit in 2009 increderea a peste 200.000 de romani, nu m-am ascuns pe o lista. Singura mea candidatura electorala a fost un succes, in timp ce doamna europarlamentar, desi dintr-o generatie cu peste 20 de ani mai in varsta ca mine, nu a avut acest curaj", a scris Elena Basescu.

In plus, ea a sustinut ca a fost "mai activa" decat Monica Macovei. "Am 1.859 de activitati in PE, pe cand doamna Macovei are 1.226. Si daca lucrurile ar fi stat invers, tot as fi crezut ca ambele sunt cifre respectabile, spre exemplu, fata de activitatea distinsilor sau distinselor colege din PSD si PNL. Deci, a spune despre mine ca sunt cel mai activ europarlamentar roman nu este o greseala", a explicat fiica presedintelui.

Totodata, Elena Basescu a afirmat ca Monica Macovei a ajuns sefa Delegatiei pentru cooperarea dintre UE si Republica Moldova "nu datorita talentelor sale remarcabile pe zona de politica externa sau a cunoasterii situatiei din Basarabia, ci datorita sprijinului primit de la presedintele Romaniei".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Monica Macovei Elena Basescu scandal, #Monica Macovei Corina Cretu scandal , #europarlamentar