Macovei ii cere lui Iohannis sa explice votul PNL impotriva arestarii senatorului Isaila

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 16:452223 citiri
Macovei ii cere lui Iohannis sa explice votul PNL impotriva arestarii senatorului Isaila
Foto: Arhiva

Monica Macovei isi exprima ingrijorarea fata de votul dat de cel putin 20 de senatori PNL impotriva cererii DNA de incuviintare a arestarii preventive a senatorului PSD Marius Isaila si ii cere noului presedinte interimar al liberalilor, Klaus Iohannis, sa clarifice public acest lucru.

"Senatul a votat pe 2 iunie 2014 impotriva cererii DNA privind incuviintarea arestarii preventive a senatorului PSD Ovidiu Marius Isaila, inculpat pentru doua infractiuni de trafic de influenta, ambele in forma continuata, si a unei infractiuni de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata. Un simplu calcul matematic demonstreaza ca au fost cel putin 20 de senatori liberali, din cei 30 prezenti la vot, care au votat impotriva ridicarii imunitatii parlamentare a senatorului PSD Isaila. In spatele votului secret, fratia PSD-PNL impotriva justitiei functioneaza inca.

Votul din Senat in cazul Isaila este un motiv de ingrijorare in privinta seriozitatii si onestitatii angajamentelor publice recente ale PNL ca isi va corecta comportamentul fata de justitie", scrie pe blog Monica Macovei.

Europarlamentarul PDL ii solicita lui Klaus Iohannis, presedinte interimar al PNL, "sa clarifice public votul senatorilor PNL in acest caz si sa-i sanctioneze pe cei care au votat impotriva justitiei".

"Amintesc ca intr-un interviu publicat pe 3 iunie domnul Johannis a declarat ca 'e inadmisibil ca un om care a incalcat clar legea sau exista indicii puternice ca a facut asta sa nu poata fi anchetat', fara insa a se referi la acest vot.

PDL a aratat in ultimii ani ca respecta justitia si nu blocheaza anchetele in Parlament si PDL nu trebuie sa accepte ca o alianta cu PNL sa se intoarca impotriva functionarii eficiente a statului de drept si a mersului firesc al justitiei", mai sustine fostul ministru al Justitiei.

Senatorul Isaila, salvat de colegi: Au votat impotriva arestarii

Senatorii au respins, luni, cu o majoritate covarsitoare, solicitarea DNA de incuviintare a posibilitatii arestarii preventive a senatorului PSD Marius Isaila.

"Nu cer clementa, vreau doar ca faptele mele sa fie judecate asa cum sunt, nu cum vor cei de la DNA. Arestarea mea e ceruta in timp ce faptuitorul adevarat, fostul meu consilier, Cristian Ene, se plimba liber si nepasator. Este o campanie orchestrata de DNA. El este un nimeni, nu este o persoana publica cum sunt eu.

Soarta mea ca politician si ca om este in mainile voastre. Va rog, dragi colegi, sa aveti incredere ca sunt nevinovat, subliniez, sunt nevinovat. Timpul va va dovedi daca este adevarat sau nu. Ganditi-va ca oricand fiecare dintre dumneavoastra puteti fi in aceasta situatie", le-a spus Marius Isaila colegilor sai, de la tribuna Parlamentului.

Inca de pe 10 aprilie, Ministerul Justitiei a solicitat Senatului, la cererea procurorului general, incuviintarea arestarii preventive a social-democratului.

Ministerul Justitiei cere Senatului sa incuviinteze arestarea lui Isaila

Marius Isaila este urmarit penal pentru doua infractiuni de trafic de influenta. Acesta este acuzat ca, in anul 2012, pe cand era sef de serviciu in cadrul Ministerului de Finante, ar fi cerut 200.000 de euro spaga de la reprezentantul unei societati comerciale, cu scopul de a bloca un control al ANAF.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
ultras
rank 5
doamna nu era asa vocala cand a scapat de arestare baronul puilor