Macovei face apel la Biblie in lupta anticoruptie: Sa nu furi, sa nu minti si sa nu ucizi

Sambata, 12 Aprilie 2014, ora 18:47
2391 citiri
Macovei face apel la Biblie in lupta anticoruptie: Sa nu furi, sa nu minti si sa nu ucizi
Foto: Facebook/Monica Luisa Macovei

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sambata, ca premierul Victor Ponta vrea neaparat ca "baronii PSD" sa nu intre la inchisoare, facand un apel la respectarea a trei principii din Biblie.

"Ponta are o singura idee fixa: sa scape baronii locali PSD de justitie. Ponta vrea sa scape baronii PSD de justitie pentru ca acesti baroni locali ii aduc voturi prin minciuna sau prin furt sau prin cumparare", a spus Macovei, potrivit Mediafax.

Eurodeputatul nu crede ca oamenii vor un prim-ministru "santajat si santajabil" si sa vada in fiecare zi alesi locali cu probleme in justitie.

Ea a opinat ca Ponta nu se dezice de oameni ca Adrian Duicu sau Radu Mazare.

"Toata lupta anticoruptie ar avea mai putine falii daca am respecta trei principii din Biblie: sa nu furi, sa nu minti si sa nu ucizi. Daca le-am respecta, toti acesti baroni si toate aceste razboaie vor disparea", a adaugat Monica Macovei, conform sursei citate.

Adrian Duicu, presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, si Constantin Popescu, lider al PSD Orsova, au fost arestati, in noaptea de joi spre vienri, pentru 30 de zile.

Ponta: Nu ma dezic de Duicu. Sa-i spun sa treaca la PMP? (Video)

Duicu este acuzat de DNA de sapte infractiuni: trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu si doua infractiuni de folosirea influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Pe de alta parte, in vizorul justitiei se afla si primarul Constantei, Radu Mazare, care, alaturi de omul de afaceri Avraham Morgenstern, ce i-ar fi dat mita 175.000 de euro pentru a-si asigura castigarea contractului pentru construirea locuintelor sociale din campusul "Henri Coanda", au fost eliberati din arestul politiei Capitalei miercuri seara.

Instanta suprema a decis cercetarea lor in libertate, sub control judiciar, decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nefiind definitiva, ea putand fi contestata la aceeasi instanta.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Macovei atac PD, #Macovei atac Ponta, #Macovei baroni PSD , #PDL