Macovei explica de ce i-a dat un cartus lui Teo Trandafir (Video)

Sambata, 27 Septembrie 2014, ora 21:07
7656 citiri
Macovei explica de ce i-a dat un cartus lui Teo Trandafir (Video)

Monica Macovei a venit cu precizari dupa ce, joi seara, i-a facut un cadou neobisnuit lui Teo Trandafir - un cartus de glont.

"Lumea s-a intrebat de ce i-am dat cadou lui Teo Trandafir un cartus de glont din Bosnia. Simplu: pentru ca reprezinta o realitate cruda la care am avut acces nemijlocit prin profesia mea. Am lucrat ani de zile in zone post-conflict, in Bosnia si Kosovo, ca angajat al Consiliului Europei. Si am vorbit despre aceasta experienta in cadrul emisiunii lui Teo Trandafir de la Kanal D", a explicat pe Facebook Monica Macovei.

Monica Macovei a venit la TV pe motocicleta si cu un cartus de mitraliera

Monica Macovei, europarlamentar si candidat la prezidentialele din noiembrie, a intrat, joi, in platoul unei emisiuni TV calare pe o motocicleta, cu casca pe cap si un cartus de mitraliera in mana.

Gazda emisiunii de la Kanal D, Teo Trandafir, a ramas inmarmurita cand fostul ministru i-a intins cartusul si i-a spus: "asta a omorat un om, a iesit glontul si a omorat un om".

Macovei a povestit ca are acasa mai multe cartuse de diferite marimi, pe care le-a cumparat de la localnici in perioada cand a lucrat la Biroul din Bosnia&Hertegovina al Consiliului Europei, in calitate de expert in reforma justitiei.

"Ce ne spune: sa ne ferim de razboaie, in razboaie oamenii mor. E adevarat ca dupa razboaie viata se reface, dar mai bine sa nu avem razboaie (...) In Bosnia am stat trei ani si am ajutat la reconstructia institutiilor dupa un razboi. Am numit judecatori si procurori, cu examene, le-am scris coduri, dar, intre altele, am facut un lucru foarte greu, sufleteste si moral, dar care mi-a dat foarte multa putere (...) Am participat la dezgropare de gropi comune", a dezvaluit Monica Macovei.

Europarlamentarul a dezvaluit ca "nu aveai voie sa plangi acolo" pentru ca oficialii trebuiau sa sustina moral familiile celor decedati.

"Am plans noptile o saptamana, dar dupa asta nu mai e nimic care sa te poata rani. Esti foarte puternic", a adaugat Macovei, facand trimitere la ceea ce a patit ulterior in guvernul Tariceanu, cand nu voia sa semneze acte ilegale, iar fostul premier o trimitea afara din sedinta.

C.B.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Macovei cartus Teo, #Macovei cartus Bosnia , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014