Macovei, dupa decizia Baroului Bucuresti in cazul Nastase: A dezonorat profesia de avocat

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 16:091504 citiri
Macovei, dupa decizia Baroului Bucuresti in cazul Nastase: A dezonorat profesia de avocat
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Monica Macovei critica decizia Baroului Bucuresti de a-l mentine pe Adrian Nastase in randul avocatilor activi, chiar daca acesta a fost condamnat la inchisoare pentru coruptie.

"Membrii Consiliului Baroului Bucuresti care au votat mentinerea condamnatului Nastase ca avocat au creat un precedent periculos, au dezonorat profesia de avocat, desi datoria lor este sa protejeze onoarea profesiei", scrie Monica Macovei pe blogul sau.

Dupa parerea europarlamentarului, decizia Baroului stabileste "implicit ca faptele de coruptie si cele asimilate infractiunilor de coruptie nu sunt de natura sa afecteze prestigiul profesiei".

"Intelegem astfel ca aceste infractiuni nu sunt atat de grave pentru cei care au votat astazi (luni - n.red.) sa faca zid in jurul condamnatului Nastase incat sa il excluda din profesie dupa ce a fost condamnat definitiv. Sau stiu si ei ca sunt grave, dar au alte motive? Mentinerea condamnatului Nastase in Baroul Bucuresti este o insulta pentru avocatii corecti si profesionisti din Romania", mai scrie Monica Macovei.

Adrian Nastase ramane avocat, a decis Consiliul Baroului Bucuresti

Consiliul Baroului Bucuresti a decis, luni, ca Adrian Nastase nu va fi exclus din avocatura, in ciuda faptului ca acesta a fost condamnat la 2 ani de inchisoare pentru coruptie, din care a efectuat 8 luni.

Decizia a fost luata dupa mai multe amanari. Adrian Nastase a fost invitat de cateva ori sa se apere in fata colegilor sai avocati, dar nu s-a prezentat.

Consiliul Baroului Bucuresti a decis ca Adrian Nastase poate sa ramana avocat, apreciind ca faptele comise de fostul premier nu au afectat buna reputatie a profesiei sale.

Decizia nu este una definitiva, Uniunea Nationala a Barourilor putand sa o conteste.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News