Macovei, dupa ce i-au fost confiscati bani folositi in campanie: Am facut ce nu a facut niciun alt politician

Luni, 06 Aprilie 2015, ora 17:33
5924 citiri
Macovei, dupa ce i-au fost confiscati bani folositi in campanie: Am facut ce nu a facut niciun alt politician

Monica Macovei sustine ca toate incasarile si cheltuielile din campania sa pentru prezidentialele de anul trecut au fost legale si transparente.

Precizarile europarlamentarului vin dupa ce Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a decis ca 300.000 de lei din banii destinati campaniei sa fie confiscate, dupa ce s-au gasit mai multe nereguli.

Monica Macovei, neregului in campania pentru prezidentiale: Sute de mii de lei, confiscate

"In campania electorala am facut ceea ce nu a facut niciun alt politician: am avut finantari mici de la multi oameni, nu donatii mari, nu bani murdari, adusi cu punga. Toate incasarile si cheltuielile au fost legale si transparente.

Unele persoane au facut donatii mici prin sistemul PayPal, prin banca, cu cardul. Iar acesti bani nu puteau fi folositi in campanie decat dupa ce erau transferati de sistemul PayPal in contul de campanie, adica la cateva zile de la data donatiei. Asadar este o procedura in doi pasi, si numai dupa pasul doi, prin care donatiile intrau in contul de campanie, acestea puteau fi declarate si folosite", a explicat pe blog Monica Macovei.

Fosta candidata independenta la prezidentiale a acuzat ca "AEP nu a tinut seama de procedura sistemului PayPal si a decis sa confiste sume care au fost primite si cheltuite transparent", adaugand ca ea a respectat in totalitate legea si ca toate donatiile si cheltuielile din campanie s-au facut prin mandatar financiar.

"Mai mult, mandatarul financiar a declarat la AEP si sumele primite inainte de inceperea campaniei, desi legea spune ca se aplica numai in timpul campaniei electorale. Deci am facut mai mult decat ne cere legea, tocmai pentru a da un exemplu de transparenta. AEP a confiscat si acesti bani, desi nu erau din campania electorala si fusesera primiti si cheltuiti transparent. Ultimul cuvant il va avea instanta de judecata", a conchis europarlamentarul.

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a decis ca 300.000 de lei din banii destinati campaniei pentru prezidentiale a Monicai Macovei sa fie confiscate, dupa ce a depistat nereguli in legatura cu fondurile primite.

In plus, europarlamentarul a primit si o amenda in valoare de 55.000 de lei. Informatiile apar intr-un raport al AEP, publicat recent in Monitorul Oficial.

In document se regasesc rezultatele verificarilor facute de AEP dupa alegerile prezidentiale de anul trecut, in ceea ce priveste abaterile partidelor si candidatilor de la reguli.

D.T.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Monica Macovei bani campanie, #Monica Macovei bani confiscati, #Monica Macovei AEP , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii
Poza zambila
zambila
rank 1
Puterea spala creiere ...Macovei inamicul public nr.1