Macovei, despre Silaghi in Parlamentul European: PNL face de ras Romania

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 19:13
1978 citiri
Macovei, despre Silaghi in Parlamentul European: PNL face de ras Romania
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a criticat, miercuri, decizia PNL de a-l trimite pe Ovidiu Silaghi in Parlamentul European (PE), tinand cont de situatia juridica a acestuia.

Macovei a spus ca "PNL face de ras Romania" si "tradeaza interesul national" prin trimiterea lui Silaghi in PE, pe blogul personal.

"Prin trimiterea lui Silaghi in Parlamentul European, PNL tradeaza interesul national, pentru ca cetatenii romani vor sa fie respectati in Uniunea Europeana, si nu sa fie reprezentati de politicieni suspectati de fapte de coruptie si care vor sa fuga de justitie, intrand in Parlamentul European", a precizat europarlamentarul PDL.

Silaghi, audiat la DNA: Am sa ma cert cu Span. A facut un gest urat

Ea a mentionat ca PNL ii este "fidel sloganului 'Impreuna pentru coruptie'" si ca ii asigura o imunitate noua lui Ovidiu Silaghi, fostul ministru al Transporturilor pentru care procurorii DNA au cerut inceperea urmaririi penale pentru trafic de influenta.

"PNL trateaza cu dispret Parlamentul European, ca si cum acest Parlament ar fi o pestera unde se ascund politicienii certati cu legea. Asa a facut si PSD cu Adrian Severin, cand nu i-a cerut ferm sa isi dea demisia din Parlamentul European, dupa ce ne-a facut de rusine, fiind filmat in timp ce negocia sustinerea unor amendamente pe bani", a adaugat aceasta.

Silaghi si Hellvig au demisionat din Camera Deputatilor - PNL ii trimite in Parlamentul European

Liberalii Ovidiu Silaghi si Eduard Hellvig au demisionat, marti, din Camera Deputatilor, ei urmand sa ocupe locurile lasate vacante de Cristian Busoi si Ramona Manescu in Parlamentul European.

Procurorii au cerut acestei camere in urma cu doua saptamani sa avizeze inceperea urmaririi penale pe numele lui Ovidiu Silaghi, acuzat de fapte de coruptie din perioada in care a fost ministru al Transportutilor in Guvernul Ponta 1.

In urma demisiei, Camera Deputatilor nu mai trebuie sa dea un aviz, procurorii putand incepe urmarirea penala in acest dosar, urmand ca la finalul anchetei sa decida daca Silaghi va fi sau nu trimis in judecata pentru acuzatiile de luare de mita si trafic de influenta in forma continuata.

D.T.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#Monica Macovei Ovidiu Silaghi, #Monica Macovei Silaghi Parlament European, #Silaghi Parlament European , #europarlamentar