Macovei, despre plecarea lui Ciucu la PNL: A ales solutia imorala. Va fi pe loc eligibil la Parlament si la PE

Marti, 26 Aprilie 2016, ora 12:55
3748 citiri
Macovei, despre plecarea lui Ciucu la PNL: A ales solutia imorala. Va fi pe loc eligibil la Parlament si la PE
Foto: Arhiva Ziare.com

Monica Macovei, liderul M10, a dezvaluit cum a plecat Ciprian Ciucu la PNL, sustinand ca liberalii i-au promis acestuia un loc eligibil in Parlament si un loc pe lista pentru Parlamentul European la alegerile urmatoare, din 2019.

"El era candidatul sustinut ca independent de M10 la Primaria Bucuresti, ne-a lasat balta si s-a dus la PNL. Din punctul meu de vedere, putea sa se duca si la PSD, pentru ca nu e nicio diferenta. (...) Acum cateva zile, eram la Bruxelles, m-a sunat la 10 dimineata si mi-a spus ca Predoiu i-a propus sa se inscrie in PNL, sa fie in fruntea listei la Consiliul General si acolo va fi ales viceprimar, candidand in tandem alaturi de Predoiu.

Mi-a mai spus ca i s-a promis ca va fi pe un loc eligibil pentru Parlament in 2016 si ca va fi pe lista pentru Parlamentul European in 2019", a dezvaluit Monica Macovei intr-un interviu acordat Revista 22.

Aceasta nu a negat ca Ciprian Ciucu a informat-o cu privire la discutiile purtate cu PNL dupa retragerea lui Ludovic Orban, dar a subliniat ca ea si-a dat consimtamantul cu conditia "sa fie sustinut, daca se punea problema asta, ca independent, asa cum il sustine si M10".

"Si el a spus: 'sigur, nicidecum altfel, numai varianta asta este in discutie' (...) Nu am stiut nimic de alte negocieri si nu a avut mandatul meu", a subliniat Monica Macovei.

Candidatul-surpriza al Monicai Macovei pentru Primaria Bucuresti

"Vreti sa va vand si eu iluzii? Bucurestiul nu trebuie salvat. Bani sunt, ne trebuie minte" Interviu cu Ciprian Ciucu, candidat la Primaria Capitalei

Liderul M10 s-a aratat deranjat de faptul ca Ciprian Ciucu a intrat in PNL si a renuntat la candidatura de independent pentru care se stransesera deja semnaturi.

"I-am spus ca exista un singur cuvant pentru ceea ce face. Le-a spus si colegilor din partid cu care s-a intalnit in aceeasi zi ca a ales solutia imorala. (...) Nu vreau sa incep un razboi cu Ciucu, nu merita. Nu merita nimic, din punctul meu de vedere. Eu nu continui discutia cu o astfel de persoana (...)

Noi am avut formulare cu candidatul independent Ciucu. Chiar joia trecuta am primit inca 300 de semnaturi. Acum ne-am oprit, dar lumea nu stia, lumea strangea in continuare. E o situatie foarte grea, practic ne-a lasat balta cu cateva zile inainte de depunerea candidaturii si a semnaturilor. Nu mai avem timp sa numim pe altcineva. Cum sa strangem in cateva zile 18.000 de semnaturi pentru altcineva?", a mai spus Macovei.

Alegeri locale 2016: Denunt penal la DNA pentru falsificarea de semnaturi pe listele pentru Bucuresti

Si aceasta nu e singura problema pentru M10.

"Am strans semnaturile pentru Consiliul General, dar vom lua o decizie marti daca le depunem sau nu. Probabil ca asta si-a dorit si PNL, sa ne puna in aceasta situatie dificila. Dupa cum am spus, nu e prima dezamagire sau capcana politica. Sunt convinsa ca PNL a dorit sa nu avem candidat.

Sunt convinsa in primul rand ca PNL nu s-ar fi dus spre d-l Ciucu daca nu era candidatul sustinut de noi. Va imaginati ca faceau aceste propuneri unui om de la un ONG, daca nu era deja candidat la Primaria Generala? Ne-au lasat pe noi fara candidat. OK. Am mai invatat o lectie, dar am spus pentru a nu stiu a cata oara ca aceste doua partide, PNL si PSD, sunt ca siamezii, la fel de corupte si ticaloase, cu ele Romania nu va merge inainte", a subliniat Monica Macovei.

Anuntat drept candidat independent sustinut de M10 la alegerile pentru Primaria Capitalei, Ciprian Ciucu a intrat in precampania electorala dupa ce a demisionat din functia de presedinte al Consiliului National de Integritate.

Dupa o activitate intensa, atat pe retelele de socializare cat si in strada, el a acceptat invitatia lui Catalin Predoiu de a intra in PNL si a candida in tandem, pentru posturile de primar general si respectiv viceprimar al Bucurestiului.

Predoiu, votat in unanimitate drept candidat pentru Primaria Capitalei. Ciucu devine membru PNL

Decizia a fost luata brusc, la scurt timp dupa retragerea lui Marian Munteanu din postura de candidat al PNL si nominalizarea lui Catalin Predoiu, constituind o surpriza de proportii in special pentru liderii societatii civile, al carei reprezentant Ciprian Ciucu a fost pana la inscrierea in PNL.

Ciprian Ciucu s-a inscris in PNL si tinteste acum postul de viceprimar

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Macovei Ciucu PNL, #Ciucu inscris PNL , #M10