Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Macovei, despre dosarul Lukoil: Pana acum, Ponta a ales hotii. Acum a ales Putin

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 20:35
6182 citiri
Macovei, despre dosarul Lukoil: Pana acum, Ponta a ales hotii. Acum a ales Putin
Foto: Facebook / Monica Macovei

Monica Macovei il acuza pe Victor Ponta ca este mai preocupat sa sustina interesele rusilor, nu pe cele ale romanilor, in dosarul de coruptie in care este implicata compania Lukoil.

"Asemanarea dintre criticile lui Victor Ponta aduse procurorilor care investigheaza cazul de evaziune de la Lukoil si discursul ambasadorul Rusiei la Bucuresti pe aceeasi tema este o dovada clara ca Ponta este mai preocupat sa apere interesele rusilor, decat sa sustina o justitie corecta si recuperarea prejudiciilor.

Oleg Maginov, Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, s-a aratat 'foarte ingrijorat' de actiunea procurorilor la rafinaria Petrotel-Lukoil, si si-a exprimat speranta ca 'ancheta se va face nepartinitor si obiectiv in cadrul legii si tinand cont in mod cuvenit (...) de interesele relatiilor ruso-romane'. Ma intreb: de ce anchetarea unui caz de evaziune/coruptie ar afecta negativ interesele relatiilor dintre Romania si Rusia?", se arata intr-o declaratie politica remisa, marti, de Monica Macovei, pentru Ziare.com.

Rusia reactioneaza in scandalul perchezitiilor de la rafinaria Lukoil din Ploiesti

Ponta: Dosarul Lukoil nu are conotatie politica

Europarlamentarul roman il acuza pe contracandidatul sau la alegerile prezidentiale ca "a preluat mesajul ambasadorului Rusiei si a mers mai departe, criticand procurorii pentru ca au pus sechestru pe bunurile companiei rusesti Lukoil".

"Din reactia lui Ponta se poate lesne vedea ca nu apara interesele romanilor, furati de atatia ani, ci interesele celor acuzati de coruptie. Este o tradare a intereselor Romaniei.

Pana acum l-am vazut pe Ponta atacand Justitia ca sa-i apere pe coruptii din PSD si din partidele aliatilor politic. Acum ataca Justitia ca sa ia apararea unei companii rusesti. Pana acum, dintre hotii din PSD si romani, Ponta a ales mereu hotii. Acum a trecut la un alt nivel: dintre Putin si romani, Ponta a ales Putin", acuza Monica Macovei.

Candidatul independent la presedintia Romaniei reaminteste ca in ultimele doua saptamani DNA a finalizat mai multe dosare, printre care Microsoft, Loteria, Lukoil, care arata "cat s-a furat in Romania in ultimii ani".

"Vorbim de pagube de sute de milioane de euro. De aceea, ca presedinte, voi sustine investigarea tuturor privatizarilor care au distrus industria romaneasca, au pagubit bugetul si au lasat pe drumuri milioane de oameni.

Banii furati din bugete reprezinta scoli, spitale, drumuri, slujbe pierdute. Totul s-a convertit in vile, piscine si conturi in strainatate.Trebuie sa recuperam tot ce se poate din acesti bani", sustine Monica Macovei.

Premierul Victor Ponta si-a exprimat, marti, nemultumirea fata de decizia procurorilor DNA de a pune sechestru pe mai multe conturi si stocuri ale Lukoil, mentionand ca vinovatii din acest dosar trebuie pedepsiti, dar el nu doreste sa se trezeasca cu 3.500 de angajati in fata Guvernului, nemultumiti ca nu isi primesc salariile.

Declaratiile premierului se vor afla pe masa CSM, la sedinta de plen care va avea loc joi, dupa ce procurorul DNA a decis ridicarea sechestrului asigurator.

Ponta, din nou in atentia CSM din cauza declaratiilor despre sechestrul pus la Lukoil

C.B.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Macovei Ponta Lukoil Putin, #Macovei declaratii Ponta Lukoil , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014