Macovei: Daca USL e solidara cu Oprescu, atunci sa plece toti

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 13:04514 citiri
Macovei: Daca USL e solidara cu Oprescu, atunci sa plece toti
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Monica Macovei cere demisia primarului Sorin Oprescu, pe care il considera responsabil de moartea copilului ucis de maidanezi precum si a USL, care se solidarizeaza cu primarul general al Capitalei.

"Oprescu trebuie sa isi dea demisia din functia de primar pentru ca 6 ani nu a facut nimic pentru a preveni uciderea lui Ionut si ranirea altor oameni de 'cainii maidanezi' (...) Solidaritatea cu Oprescu invocata de pesedistul Banicioiu cere ca acest Banicioiu si toti uselistii sa isi dea demisia din functiile publice. Daca este solidaritate, sa fie reala si pana la capat", afirma Monica Macovei intr-o declaratie politica remisa Ziare.com.

In plus, europarlamentarul PDL subliniaza faptul ca Sorin Oprescu si-a cerut public iertare pentru moartea lui Ionut Anghel, cea ce inseamna ca isi recunoaste vina.

"Oprescu a spus dupa doua zile de la uciderea lui Ionut: 'Iertati-ne pe toti'. Asta inseamna recunoasterea vinovatiei, dar si lasitatea lui Oprescu care incearca sa imparta vina. Poate il va ierta Dumnezeu, nu stiu, dar noi nu il putem ierta pe primarul Oprescu, care trebuia sa isi demisia din functia de primar general al Capitalei din ziua uciderii lui Ionut. Pentru ca nu si-a dat-o atunci, trebuie sa si-o dea astazi", mai afirma Monica Macovei.

Banicioiu: USL trebuie sa dea dovada de solidaritate cu Sorin Oprescu in problema cainilor comunitari

Consilier PDL: Oprescu a fost incoltit de opinia publica. Referendumul e inutil - Interviu

Luni, se implineste o saptamana de cand Ionut Anghel, in varsta de 4 ani, a fost ucis de cainii vagabonzi in apropierea Parcului Tei din Sectorul 2 al Capitalei. Primarul Sorin Oprescu a propus, si consilierii PSD si PNL din CGMB au aprobat organizarea unui referendum pe data de 6 octombrie in care bucurestenii sa decida daca vor sau nu eutanasierea maidanezilor.

C.B.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News