Macovei: Cu Marian Munteanu, PNL a lasat cu totul Bucurestiul in bratele PSD

Miercuri, 13 Aprilie 2016, ora 07:233951 citiri
Macovei: Cu Marian Munteanu, PNL a lasat cu totul Bucurestiul in bratele PSD
Foto: Facebook/Monica Macovei

Liderul M10, Monica Macovei, considera ca, prin desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat la Primaria Capitalei, "PNL a lasat cu totul Bucurestiul in bratele PSD", ea sustinand ca este mai necesar ca oricand ca fortele noi sa fie intelepte si unite.

"PNL a lasat cu totul Bucurestiul in bratele PSD. Cand sustii un candidat care traieste public din amintiri, disparut ani de zile in umbra misterioasa a fostului sef al SRI, Magureanu, care nu are nicio experienta legata de administratie, dar propui sa conduca (sic!) capitala tarii, atunci inseamna ca ai batut palma cu PSD si ca iti bati joc de bucuresteni, dar si de electoratul tau din toata tara", scrie Monica Macovei pe pagina sa de Facebook.

In opinia sa, "este mai necesar ca oricand ca fortele noi sa fie intelepte si unite".

"Pentru ca ne intereseaza si ca in toamna sa fim o alternativa la PSD si PNL. Am inteles si reactia oamenilor care, la anuntul PNL, s-au simtit din nou tradati si dispretuiti", mai scrie Monica Macovei.

Firea saluta nominalizarea lui Munteanu: Strategia noastra nu se schimba cu nimic

E oficial: Marian Munteanu, candidatul PNL la Capitala - a fost votat de conducerea liberalilor

Marian Munteanu a fost validat, marti seara, de BPN al PNL drept candidat la Primaria Capitalei.

Marian Munteanu este al treilea candidat propus de PNL la Primaria Capitalei, dupa Cristian Busoi si Ludovic Orban.

Marian Munteanu (53 de ani) a participat activ la Revolutia din 1989 si a infiintat, pe 23 decembrie 1989, Liga Studentilor, organism pe care l-a condus pana in 1991, cand si-a terminat studiile.

A fost liderul cel mai proeminent al manifestatiilor anticomuniste din Piata Universitatii ce au inceput in primavara anului 1990 pana la reprimarea lor brutala in iunie 1990.

Pe 13 iunie, Marian Munteanu a fost arestat, eliberat, iar pe 14 iunie a fost batut cu bestialitate de un grup de mineri, unul dintre ei intentionand chiar sa-l decapiteze.

Pe plan politic, Munteanu a intentionat sa candideze la alegerile prezidentiale din 2000, cu sprijinul Aliantei Nationale, partid rezultat din fuziunea dintre PUNR si Partidul National Roman, o formatiune infiintata de catre fostul director al SRI, Virgil Magureanu, insa s-a despartit la scurta vreme de alianta.

Cine e Marian Munteanu, noul candidat PNL la Primaria Capitalei: De la liderul studentilor, la alianta cu Virgil Magureanu

Marian Munteanu, candidat la Capitala. Miron Cozma reactioneaza: E unul dintre tinerii in care eu am crezut in Piata Universitatii

In urma cu trei luni, Florin Zamfirescu, Marian Munteanu si Florin Colceag au infiintat Grupul Pentru Romania (GPR). "Obiectivul fundamental al GPR este sa elaboreze un proiect de tara pentru Romania care sa asigure restabilirea drepturilor de proprietate a romanilor asupra tarii lor si sa apere valorile identitare ale civilizatiei romanesti. Au fost prezenti Cezar Avramuta, Virgil Balaceanu, Constantin Cojocaru, Florin Colceag, Dinu Criste, Avram Fitiu, Ion Puscasu si Florin Zamfirescu. Si-au exprimat disponibilitatea de a participa si Dinu Giurescu, Ilie Badescu, Dan Puric'", declara atunci Florin Zamfirescu. Potrivit acestuia, scopul grupului este "salvarea Romaniei".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News