Macovei contesta numirile lui Ponta: Ministrul Agriculturii e Voiculescu

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 21:255474 citiri
Macovei contesta numirile lui Ponta: Ministrul Agriculturii e Voiculescu
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, a atacat, miercuri, numirile controversate din guvernul Victor Ponta, in special cea a lui Victor Alistar la Strategii Guvernamentale sau a lui Daniel Constantin la Agricultura.

"Unul din procese e transat definitiv, decizia ANI din iulie 2009 si care e definitiva. E o decizie din 2009 pe care domnul Alistar nu a atacat-o in termen. Tocmai datorita acestei decizii, Curtea Constitutionala l-a invalidat la CSM", a spus Macovei, miercuri seara, la TVR.

Referindu-se la un alt ministru nominalizat, cel al Culturii, Mircea Diaconu, trimis in judecata intr-un proces cu ANI, Macovei a intrebat retoric, referindu-se la Ponta: "Ca prim-ministru, pun o persoana care are dubii asupra capului? Aici nu e o decizie definitiva, ca in cazul lui Alistar (...) Aici nu e vorba de a trimite pe cineva la inchisoare, e vorba de a detine functia de ministru".

Referindu-se la presedintele PC, Daniel Constantin, Monica Macovei a declarat ca acesta nu va fi adevaratul ministru al Agriculturii.

"Ministrul Agriculturii e de fapt Dan Voiculescu (...) A pus mana si pe Agricultura, vad ca azi vor sa dea si padurile", a mai acuzat eurodeputatul PDL.

Macovei s-a aratat de parere ca Voiculescu va fi avantajat in procesul in care Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civila impotriva sa.

"Cei de la Oficiul Juridic care apara ministerul Agriculturii spun ce le face ministrul Agriculturii", a afirmat aceasta.

Ultimul pe care l-a luat in vizor a fost Titus Corlatean, propus ministru al Justitiei, despre care a amintit ca protesta in strada, in Arges, in momentul arestarii presedintelui Consiliului Judetean de acolo, pesedistul Constantin Nicolescu.