Macovei cere Parlamentului sa nu-l scape pe Chitoiu, ca pe Cosma: E inadmisibil!

Marti, 25 Februarie 2014, ora 18:52
4060 citiri
Macovei cere Parlamentului sa nu-l scape pe Chitoiu, ca pe Cosma: E inadmisibil!
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, marti, ca parlamentarii trebuie neaparat sa incuviinteze inceperea urmaririi penale cerute de DNA pentru fostul ministru al Finantelor Daniel Chitoiu, acuzat de abuz in serviciu si organizarea de grup infractional.

Fostul ministru al Justitiei a vorbit, la Realitatea TV, despre situatia de la Autoritatea pentru Supraveghere Financiara (ASF), in care este implicat si deputatul PNL, mentionand ca "politicienii trebuie sa lase justitia sa functioneze".

Macovei a precizat ca membrii Camerei Deputatilor trebuie sa dea, macar de aceasta data, un vot pozitiv pentru inceperea urmaririi penale in cazul lui Daniel Chitoiu si sa nu mai procedeze cum au facut-o la inceputul saptamanii trecute, cand deputatii au respins ridicarea imunitatii social-democratului Vlad Cosma, care este urmarit penal, dupa ce Ministerul Justitiei a cerut incuviintarea arestarii preventive a acestuia pentru trafic de influenta.

Vot in cazul Vlad Cosma: Colegii din Parlament il apara de arest

"In cazul lui Chitoiu este absolut necesara aproparea Parlamentului pentru ancheta si sper ca macar de data aceasta, dupa ce a repins arestarea lui Cosma, sa isi dea acordul si sa mearga (ancheta - n.red.) mai departe, pentru ca un vot negativ de la parlamentari inseamna ca dosarul moare. Este inadmisibil sa faca din nou o asemenea porcarie. Ne-a indepartat cu ani lumina de Schengen, e cel mai penal Parlament pe care l-am avut vreodata", a acuzat Monica Macovei.

DNA cere urmarirea penala a lui Daniel Chitoiu - abuz in serviciu si organizare de grup infractional

DNA a cerut, marti, procurorului general sa faca demersurile necesare pentru ca deputatii sa incuviinteze inceprea urmarii penale in cazul fostului ministru de Finante.

Deputatul PNL este acuzat de abuz in serviciu si organizarea unui grup infractional in dosarul Carpatica. Procurorii sustin ca, in cursul lunii octombrie 2013, Chitoiu ar fi initiat adoptarea unei ordonante de urgenta pentru sprijinirea grupului infractional constituit pentru a favoriza interesele societatii Carpatica.

Ordonanta ar fi avut drept scop, potrivit DNA, "inlaturarea din Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a lui Daniel Tudor, vicepresedinte pe sectorul de supraveghere a asigurarilor, precum si inlocuirea acestuia cu o persoana care urma sa garanteze, in mod fraudulos, protectia intereselor financiare ale S.C. Carpatica Asig S.A".

Dan Radu Rusanu, seful ASF, a fost retinut

In acelasi dosar este implicat si Dan Radu Rusanu, presedintele ASF, care a fost retinut, marti, pentru 24 de ore. Procurorii anticoruptie au cerut arestarea preventiva a lui Rusanu pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de favorizarea infractorilor si de abuz in serviciu, dupa ce saptamana trecuta ar fi incercat sa influenteze martorii din dosarul Carpatica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Monica Macovei Daniel Chitoiu, #Monica Macovei Chitoiu DNA, #Monica Macovei Chitoiu urmarit penal , #europarlamentar