Macovei cere amanarea alegerilor in Bucuresti

Sambata, 07 Mai 2016, ora 23:01 8439 citiri
Foto: Facebook/Monica Macovei

Monica Macovei cere amanarea alegerilor locale la Bucuresti pe motiv ca exista probleme privind legalitatea modului in care au fost intocmite listele de semnaturi pentru sustinerea candidaturilor unor partide, ea spunand ca a cerut acest lucru premierului si Biroului Electoral Central.

Presedintele partidului M 10, Monica Macovei, a afirmat, sambata, la o intalnire electorala in judetul Prahova, ca exista indicii clare conform carora listele de sustinere a candidaturilor unora dintre cei inscrisi in cursa electorala pentru Primaria Bucuresti au fost intocmite prin frauda.

"Acum avem si indicii clare ca ceea ce banuiam eu, cel putin, se intampla. Deci, ei nu aduna semnaturi. Un partid care a participat la o competitie electorala are listele electorale, le primeste de la Autoritatea Electorala Permanenta si de la BEC. Ca atare, are numele, adresa, numarul de buletin, tot.

Perchezitii DNA la Primaria Sectorului 5: Ar fi vizate listele cu semnaturi (Surse)

Si organizatia de tineret sta intr-o camera, le da pizza, cola si completeaza pe listele de semnaturi din aceste liste electorale si semneaza ei. Deja avem un bloc intreg in Bucuresti care a fost controlat de Politie acum vreo doua saptamani. Ar fi semnat pentru Firea, erau pe listele lui Firea de semnaturi si nu stia niciunul, nu semnase niciunul. Dupa aceea, sunt inca 25 de liste trimise la DNA pentru Predoiu si pentru PNL de exemplu. SI sigur, te intrebi, daca Biroul Politic al PNL a decis pe 21 aprilie ca Predoiu va candida ca primar, de unde a avut 20.000 de semnaturi pe 25 aprilie?", le-a spus Monica Macovei alegatorilor la o intalnire electorala in comuna Albesti Paleologu din judetul Prahova, scrie News.ro.

Ea spune ca nu se vede nimeni pe strada, in Bucuresti, strangand semnaturi la corturi.

"Sunt corturi, dar numai cu capetele candidatilor, nu strange nimeni semnaturi acolo. ALDE si alte partide tot asa au facut, cu doua, cu trei zile inainte si-au anuntat candidatii. Cand au strans 20.000 de semnaturi, fiindca pe tabelul acela de semnaturi trebuie sa scrii numele candidatului. Ori nu au scris numele candidatului si iarasi au incalcat legea. Dar asta fac, va spun eu: folosesc bazele de date. Va treziti semnati, nici nu stiti pe cine sustineti. O persoana poate sustine mai multe candidaturi, s-ar putea sa ii sustineti pe toti", a mai spus Monica Macovei.

In acest context, eurodeputatul a precizat ca cere amanarea alegerilor pentru Primaria Capitalei pe motiv de frauda.

Alegeri locale 2016: DNA a primit 25 de pagini cu semnaturi falsificate pentru PNL Bucuresti

"Bucurestiul e o problema. Eu la Bucuresti cer amanarea alegerilor. Am zis foarte clar, decat alegeri la termen si fraudate, ca deja avem dovezile de frauda, le avem, sunt plangeri facute la DNA, sunt plangeri de frauda pe semnaturi. Semnaturile nu sunt originale. Pentru asta deja sunt dovezi. Avem liste de semnaturi care nu sunt originale. E mai bine sa avem alegeri amanate si corecte decat alegeri acum si fraudate, ca deja stim ca sunt fraudate in Bucuresti prin faptul ca semnaturile nu sunt originale. Am trimis si la primul-ministru, am trimis si la Biroul Electoral Central, probabil ca or sa spuna >, o sa insist", a mai spus Macovei.

Liderul partidului M10 a adaugat ca in Georgia alegerile locale au fost amanate in doua judete din cauza suspiciunilor de frauda. Macovei a criticat, de asemenea, si faptul ca este nevoie de un numar foarte mare de semnaturi pentru alegerile locale pentru Bucuresti, desi a fost modificata legea in sensul reducerii numarului de membri fondatori pentru infiintarea unui partid.

In acest context, Macovei a aratat ca in Franta la alegerile locale nu este nevoie de semnaturi, iar candidatii pentru Primaria Londrei au nevoie de 330 de semnaturi de sustinere, iar pentru Primaria Berlinului poti candida cu semnaturi de la 250 de sustinatori, in timp ce candidatii la Primaria Bucuresti au nevoie de semnaturi de la18.000 de sustinatori.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com