Macovei: Campania Antena 3 impotriva mea loveste in oameni neajutorati

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 17:09
3313 citiri
Macovei: Campania Antena 3 impotriva mea loveste in oameni neajutorati
Foto: Romania Libera

Europarlamentarul Monica Macovei a aratat, marti, ca intreaga campanie mediatica declansata de postul Antena 3 impotriva sa loveste iar in familia Vlase, pe care aceasta a incercat sa o ajute, in privinta problemelor judiciare.

"Campania declansata de postul Antena 3 impotriva mea loveste, din pacate, in drama familiei Vlase din Brasov, pe care, din pozitia de europarlamentar, am incercat sa o ajut prin trasmiterea solicitarii ei mai departe la Parchetul General. Probabil ca am fost singurul polician ales care am dat curs apelului disperat al familiei Vlase", arata Macovei, intr-o declaratie de presa remisa redactiei Ziare.com.

Europarlamentarul reaminteste de povestea familiei Vlase, care inca incearca sa afle cum si-a pierdut copilul, in timpul Revolutiei din 1989.

"Sotii Nicolae si Elena Vlase din Brasov si-au pierdut copilul Nicusor, de 19 ani, la Revolutie, ucis in circumstante suspecte neelucidate pana astazi. Elena Vlase, mama lui Nicusor, spune ca "pe 27 [decembrie], atunci cand l-am identificat, corpul era moale si ranile sangerande. Pe palmele si tamplele copilului erau vizibile urme maronii, cum sunt cele de la electrozi, iar incheieturile aratau ca si cum ar fi fost legat la maini".

Dupa 20 de ani de procese si petitii, autoritatile romane inca nu au gasit criminalul copilului lor. Familia Vlase a dechis un proces la CEDO, care a decis pe data de 24 mai 2011 ca Statul Roman a incalcat dreptul la viata a lui Nicusor Vlase si ca uciderea oamenilor in timpul Revolutiei din 1989 nu se prescrie", potrivit declaratiei de presa.

Monica Macovei noteaza ca pana si jurnalistii trustului Intact au atras atentia asupra acestui caz si precizeaza ca atacurile Antena 3 la adresa sa nu o vor opri din demersul ajutorarii oamenilor simplicare-si pun credinta in justitie.

"Cat despre cazul Vlase, inclusiv jurnalisti ai trustului Intact si cei care clameaza acum "presiunile" pe care le-as face asupra justitiei l-au semnalat cu ingrijorare la timpul respectiv (aici si aici), iar acum, fara nicio justificare, se pare ca si-au schimbat opiniile.

Campania declansata impotriva mea nu ma va determina sa renunt la a semnala public posibile derapaje din justitie si nici la a mai da curs plangerilor venite pe adresa cabinetului de europarlamentar din partea unor oameni simpli, care isi pun sperante intr-o justitie corecta si echitabila. Este datoria mea sa duc plingerile oamenilor pe masa autoritatilor", se incheie declaratia de presa.

S.R.

Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
#Monica Macovei Vlase Antena 3, #Macovei atacuri campanie Antena 3, #Macovei Intac campanie presa , #PDL
Comentarii
Poza Jabba the Hutt
Jabba the Hutt
rank 5
Il va gasi ascuns in Parlament, in randul parlamentarilor USL !