Macovei ar putea da explicatii la Parchet in cazul Freedom House

Miercuri, 10 Octombrie 2007, ora 09:48 1339 citiri

Monica Macovei ar putea fi chemata la Parchetul General pentru a da explicatii in legatura cu prezentarea de date inexacte cu privire la selectarea organizatiei Freedom House pentru auditul Strategiei Nationale Anticoruptie, informaza ziarul "Gardianul".

Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a anuntat, marti, ca verificarile Corpului de Control in legatura cu modul in care Freedom House a castigat selectia de oferte pentru realizarea auditului s-au finalizat, iar concluziile au fost trimise Parchetului General.

Chiuariu a acuzat Freedom House si pe predecesorul sau, Monica Macovei, ca ar fi trucat o licitatie prin care evaluarea asupra luptei anticoruptie din 2005 ar fi avut ca scop eliminarea conducerii fostului Parchet National Anticoruptie si aducerea in fruntea Directiei Nationale Anticoruptie a unor persoane care au putut fi controlate in acest fel.

Reprezentanti ai Freedom House sustin ca persistenta ministrului Justitiei de a discredita DNA se transforma intr-un adevarat pericol pentru Romania. Aceeasi reprezentanti considera ca exista riscul activarii clauzei de salvgardare pe domeniul justitiei.

In legatura cu acuzatiile de fals intelectual lansate recent de ministrul Chiuariu, Freedom House precizeaza ca a facut publice documentele care arata ca procedura de cerere de oferte a fost respectata si ca afirmatiile ministrului Chiuariu sunt false.

Ca urmare a controlului realizat de Corpul de Control al ministrului Justitiei, s-au constatat indicii ca reprezentanti ai Ministerului Justitiei, impreuna cu reprezentanti ai Freedom House Romania, au incercat, prin emitere de inscrisuri, sa creeze o aparenta de legalitate in procedura de achizitie a serviciilor de audit care a stat la baza emiterii HG nr. 231/2005 privind aprobarea Strategiei Nationale Anticoruptie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News