Macovei: Ar fi de ras sa ne reprezinte Ponta la Consiliul European

Duminica, 20 Mai 2012, ora 16:23
2497 citiri
Macovei: Ar fi de ras sa ne reprezinte Ponta la Consiliul European
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa ca "ar fi de ras" prezenta premierului Victor Ponta la lucrarile Consiliului European.

"La Consiliul European, cum a explicat si Cristian Preda, merge seful statului, avand in vedere tipul de republica in care suntem si atributiile constitutionale in materie de politica externa. Este foarte clar ca merge presedintele statului. Ar fi si de ras sa se faca o schimbare in cursul jocului si sa apara o persoana total necunoscuta, care nu stie nimic, care nu a participat la nicio discutie pana acum. Se creaza si acolo, intre Merkel si ceilalti, niste relatii si niste intelegeri", a declarat Monica Macovei despre dorinta lui Ponta de a merge la CE.

"E totala nestiinta in materie de politica externa, dar nici nu vrea sa invete", a adaugat ea despre premierul PSD.

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu a declarat la randul sau, in aceeasi conferinta de presa, ca ministrul de Externe numit de USL, Andrei Marga, a confirmat la Chicago faptul ca Traian Basescu este seful politicii externe a statului roman.

"Cu acest prilej (al deplasarii la Chicago, pentru summit-ul NATO, al lui Basescu si Marga, n.red.) s-a transat o disputa creata de ambitia nestapanita a lui Victor Ponta de a deveni vedeta si de a fi vazut la reuniuni internationale. In formula clara, logica si legala, enuntata de Traian Basescu, citez: 'Seful politicii externe a statului roman este seful statului roman'.

Ministrul de Externe Marga a repetat imediat acest adevar, declarand, citez: 'presedintele este cel care, conform Constitutiei, are intreaga autoritate in domeniu'. Este vorba de politica externa a Romaniei. Am aflat deci de ce anume l-a trimis premierul Ponta pe ministrul Marga in SUA, pentru a confirma ca presedintele Romaniei este seful liniei de politica externa a Romaniei. Aici acasa, Ponta face bancuri proaste in timp ce leul sufera si odata cu el ratele la credite si preturile", a explicat Ungureanu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Macovei Basescu Ponta Bruxelles, #Romania Consiliul European Basescu, #Ponta reprezinta Romania Bruxelles , #PDL