Macovei a votat impotriva candidaturilor lui Oltean, Udrea si Anastase - surse

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 14:01 4666 citiri

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a votat impotriva candidaturii la parlamentare a lui Ioan Oltean, Elena Udrea si Roberta Anastase, in cadrul Comisiei de Etica pe care o conduce, potrivit unor surse din ARD.

Alaturi de Macovei a votat impotriva si Ioan Greceanu de la Noua Republica, au mai precizat sursele, pentru Ziare.com.

Cu toate astea, voturile lor nu au fost de ajuns, intrucat reprezentantii PDL (Teodor Solojan), PNTCD (Mihaela Vasilatii) si cel al Fortei Civice (Despina Munteanu) au fost de acord cu candidaturile celor trei personaje importante din PDL. Ioan Oltean, Elena Udrea si Roberta Anastase au trecut de filtrul comisiei cu 3-2.

Peste 20 de candidati au fost respinsi de Comisia de Etica a Aliantei Romania Dreapta, condusa de Monica Macovei, lista lor urmand sa fie facuta publica in curand. O parte a lor au depus contestatii la aceste decizii, ele urmand a fi solutionate in scurt timp.

Cel mai sonor nume respins de Comisia de Etica e cel al liderului senatorilor PDL, Cristian Radulescu, pentru probleme de incompatibilitate, insa conducerea partidului a trecut peste decizia Comisiei si i-a dat acestuia dreptul de a candida.

"A fost o informatie de genul acesta trimisa la Biroul Permanent National al partidului, care a constatat insa ca nici vorba de asa ceva. Indeplinesc toate criteriile si 'la revedere'", a comentat Radulescu, pentru Ziare.com.

Liderul senatorilor PDL, respins de comisia Macovei. Partidul a trecut peste decizie

El a gasit si o explicatie pentru care Comisia de Etica l-a declarat nepotrivit pentru a candida - lipsa de informatii corecte.

"In comisie s-au evaluat destul de multe cazuri, bazate strict pe informatii din presa sau de pe Google, nu e o abordare corecta. Criteriile dupa care lucreaza comisia sunt foarte clare, dar in cazul meu s-a facut o incadrare fara sa fie cazul", a spus senatorul de Bucuresti.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
MacGigi
rank 5
Macar are constanta in idei. Altii nu au aceleasi calitati.
bogdan4153
rank 2
Macovei a votat impotriva candidaturilor lui Oltean, Udrea si ...